Ludovic Orban: PNL somează PSD să nu înainteze proiectul de lege referitor la Fondul Suveran de Investiţii, "o megaescrocherie de proporţii"

Partidul Naţional Liberal somează PSD să nu înainteze proiectul de lege referitor la Fondul Suveran de Investiţii - "o megaescrocherie de proporţii care va genera efecte extrem de grave în economia românească", a declarat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban.

04 Septembrie 2017, 14:28 (actualizat 04 Septembrie 2017, 15:51) |
Ludovic Orban, declarație
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

'Somăm PSD să nu înainteze acest proiect de lege, să renunţe la acest pseudo fond suveran de investiţii, care este o megaescrocherie, care va genera efecte extrem de grave în economia românească şi care practic va priva cetăţeanul român şi statul român de ultimele companii profitabile care mai există în portofoliul statului. (...) Aşa cum am anticipat, este o escrocherie de proporţii, care este pusă la cale de partidul de guvernământ şi care urmăreşte mai multe obiective. Unu: din cauză că au prăduit bugetul pe diferite cheltuieli care au cu totul şi cu totul altă destinaţie decât investiţiile publice, şi aici, repet, pe primele şase luni avem minimum istoric în materie de investiţii publice în ultimii 10 ani', a afirmat Orban, la Parlament, unde s-a întâlnit cu deputaţii şi senatorii liberali. 

Potrivit acestuia, 'PSD s-a gândit să susţină unele lucrări de investiţii, pe care nu le fac din bugetul de stat şi pe care nu au nici capacitatea de a le face în parteneriat public-privat prin intermediul acestui aşa-zis Fond Suveran de Investiţii'. 'Obiectivele urmărite de PSD, după părerea mea, sunt foarte clare: să nu mai fie obligaţi să respecte rigorile legislaţiei europene şi româneşti a achiziţiilor publice, să scoată din deficitul bugetar cheltuieli publice care ar trebui finanţate din bugetul de stat. Al treilea lucru pe care îl urmăresc este să prăduiască acţiunile majoritare de la principalele companii profitabile din România', a susţinut liderul PNL. 

În opinia sa, 'este evident' că pentru a putea obţine finanţare pentru acest fond, 'Guvernul va pune gaj pentru împrumuturi sau emisii de titluri de valoare acţiunile acestor societăţi, investiţiile fiind făcute în proiecte care nu vor genera profituri, astfel încât să se poată răscumpăra sau să se poată plăti către investitori banii care au fost băgaţi în titlurile de valoare emise de fond'.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 14°C
IASI 18°C 5°C
CLUJ 14°C 8°C
CONSTANTA 15°C 10°C
CRAIOVA 17°C 17°C
BRASOV 16°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI