Ludovic Orban: PNL a învins partidul de guvernământ în alegerile locale parțiale și a luat mai multe voturi

6 noiembrie 2017, 14:55

Ca număr de voturi, Partidul Național Liberal a luat mai multe voturi decât partidul de guvernământ, în ciuda unei implicări agresive în această campanie a premierului, a miniștrilor, a șefilor de deconcentrate, a angajaților din instituțiile publice de la nivel județean. Partidul de guvernământ a apelat la toate formele posibile de presiune, atât asupra candidaților, cât și asupra votanților din  aceste localități”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferință de presă.

Liderul liberal a afirmat că partidul său a învins PSD și a anunțat că liberalii vor pregăti cu meticulozitate toate alegerile care vor urma.

Prin această victorie, în special victoria din municipiul Deva, care a fost la o diferență de voturi care nu lasă loc de comentarii, arătăm foarte clar că PNL este singura forță politică ce are capacitatea să învingă PSD-ul și că reprezintă alternativa la modul dezastruos în care guvernează România actualul partid de guvernământ„, a mai spus președintele PNL.

PNL a câștigat alegerile parțiale la Deva, singurul municipiu în care duminică s-a votat primarul. Candidatul liberal, Florin Oancea, a obținut 42% din voturi.

Noul edil are 49 de ani, este economist și a fost viceprimar al orașului timp de 6 ani.

A mai candidat de două ori la funcția de primar: o dată ca independent, iar anul trecut din partea ALDE.

Presa locală a scris că Florin Oancea a fost exmatriculat în 2006 de la Unviersitatea „Vasile Goldiș” din Arad pentru că și-a trimis șoferul să susțină un examen de master în locul său.

Duminică s-au organizat alegeri locale parțiale și în 16 comune din 13 județe.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite