Ludovic Orban: Încercăm să pornim producţia de ventilatoare în România, cu Dacia sau Renault

Ludovic Orban
Ludovic Orban
9 aprilie 2020, 15:20

Premierul Ludovic Orban, citat de Mediafax, a anunţat la Radio România Actualităţi că în acest moment, deşi au fost contractate peste 400 de ventilatoare mecanice, atât de necesare în lupta cu COVID 19, acestea nu au mai ajuns în România pentru că mai multe state au pus restricţii.

O veste bună vine din partea companiilor Dacia si Renault, care vor începe să producă ventilatoare mecanice, a declarat Ludovic Orban.

„În ceea ce priveşte ventilatoarele, nu am reuşit încă, deşi avem contractate în momentul de faţă peste 400 de ventilatoare. Trebuie să ştiţi că în perioada aceasta au apărut foarte multe decizii ale statelor care au introdus restricţii la export şi foarte multe dintre contractele pe care le-am avut, au fost afectate de aceste restricţii la export. Practic, în momentul de faţă, la Ministerul Apărării a fost validat un prototip de ventilator care este supus testărilor şi sper să începem să producem cât mai curând. De asemenea, în relaţii cu o companie americană care ne-a pus la dispoziție proiectul de fabricație și cu parteneri din România, cum ar fi Dacia, Renault, încercăm să pornim producţia de ventilatoare în România”, a spus Orban.

Premierul a adăugat că, alături de Raed Arafat, s-a decis colectarea tuturor ventilatoarelor care au diferite defecţiuni pentru a fi reparate, astfel încât să existe capacitatea de a pune în funcţiune cel puţin 100 de noi ventilatoare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite