Ludovic Orban, despre interzicerea dreptului de practică pentru medicii care demisionează: România și așa duce lipsă de cadre medicale. Avem nevoie de personal medical care are experiență

2 aprilie 2020, 09:08

Medicii care demisionează în această perioadă ar putea să îşi piardă dreptul de a practica această meserie, Este una dintre variantele discutate, a anunţat miercuri seară premierului Ludovic Orban.

„Vom opta pentru o variantă. Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătăţii. Personal, nu aş opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de practică medicală în România. Eu le-aş da timp să se mai gândească, adică aş prelungi perioada de preaviz, pentru că acest lucru este posibil în perioada de stare de urgenţă, prin derogare de la prevederile Codului Muncii. E ușor să zici să nu mai practice medicina. România și așa duce lipsă de cadre medicale. Avem nevoie de fiecare medic, avem nevoie de fiecare asistentă medicală care are experiență, avem nevoie de personal medical care are experiență, cu atât mai mult în această situație de epidemie”, a declarat Ludovic Orban, la Europa FM.

Premierul mai spune că regretă că nu poate asigura toate echipamentele necesare pentru spitale.

Medicii au început să demisioneze, din cauza pandemiei cu noul coronavirus.

Spitalul Judeţean din Brăila a rămas fără trei medici în plină epidemie de COVID-19. Este vorba despre specialişti de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi de la Terapie Intensivă, care au renunţat la locurile de muncă.

Sunt demisii în serie ale cadrelor medicale la Spitalul Județean din Arad, unde chiar ministrul Sănătăţii a fost să discute cu oamenii. Până acum, peste 30 de medici și asistente medicale au preferat să se retragă. Unii vor să se pensioneaze, aţii pur și simplu se tem să lucreze pentru că nu au echipament de protecţie.

Şi mai mulţi medici de la Spitalul Mioveni, inaugurat anul trecut, şi-au dat demisia după ce s-a decis ca unitatea să devină suport pentru COVID-19. Demisiile nu au fost însă acceptate de managerul spitalului, care recunoaşte că e greu „să ieşi la luptă cu mâinile goale”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite