Ludovic Orban, audiat la DIICOT în dosarul plângerii penale împotriva premierului Viorica Dăncilă

3 iulie 2018, 10:46

Ludovic Orban a formulat în luna mai o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, dar și a liderului PSD, Liviu Dragnea, pentru înaltă trădare, comunicare de informații inexacte către președintele României în chestiunea mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Sesizarea mea nu se referă la fondul deciziei ci la modul în care a fost  luată această decizie, la modul în care domnul Dragnea și Vasilica Viorica Dâncilă au acționat, încălcând prevederi ale Constituției și prevederi ale legilor, a spus Ludovic Orban.

„În declaraţia publică făcută de domnul Dragnea s-a anunţat că s-a decis mutarea Ambasadei (României de la Tel Aviv la Ierusalim – n.r.). În conformitate cu Constituţia României, şi cu hotărârea CCR nr. 683, s-a stipulat foarte clar care este împărţirea competenţelor constituţionale în materie de politică externă, respectiv că preşedintele conduce politica externă a României şi că Guvernul are mai degrabă un rol tehnic, de execuţie, de punere în practică a deciziilor în materie de politică externă”, a afirmat Orban.

Liderul PNL a susţinut că astfel a fost afectată politica externă a României şi demersurile din ultimii 10 ani.

„Toate punţile construite în timp de România, pe parcursul unei strategii de politică externă de 10 ani care au dus la relaţii extrem de solide atât la nivelul Uniunii Europene cât şi la nivelul NATO, cât şi în relaţiile cu Statul Israel cât şi cu o parte dintre ţările arabe, evident că au fost puse sub semnul întrebării, foarte multe punţi au fost afectate de o decizie care nici măcar nu a fost decizie”, a precizat Orban.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite