Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. „Nu pot să fiu părtaș la acest proiect nebunesc, care aruncă România în aer”

Ludovic Orban a renunțat la funcția de președinte al Camerei Deputaților. O eliberare și un nou început, numește fostul președinte al PNL decizia pe care a luat-o de a demisiona. Orban rămâne în continuare deputat, însă evită să spună dacă va pleca din partidul pe care l-a condus mai bine de 4 ani. Decizia fostului lider al PNL deschide negocierile pentru alegerea unui nou președinte al Camerei Deputaților.

13 Octombrie 2021, 07:46 (actualizat 13 Octombrie 2021, 20:02) |

Politica trebuie făcută de oameni care au onoare. Ce spun fac. Am spus în campanie că mi dau demisia dacă pierd alegerile. În urmă cu cinci minute mi-am scris demisia şi am înaintat-o Biroului permanent şi Secretariatului general al Camerei Deputaţilor. Demisionez din mai multe motive : pentru faptul că am anunțat această demisie. Consider că pentru a putea gira funcții în statul român trebuie să ai legitimitate. Dacă azi nu mai sunt președintele PNL, nu mai pot exercita aceasta funcție, a anunţat Ludovic Orban la Palatul Parlamentului.

Am promis românilor 4 ani de stabilitate și pace politică, să asigurăm creșterea economică. Motivul real al demisiei mele este că nu mai pot să fiu părtaș la decizii luate cu forța de conducerea PNL, care nu au legătură cu cele luate în campanie, a explicat Ludovic Orban.

Ce a făcut gruparea demolatoare? Au călcat în picioare democrația în interiorul PNL, au impus o conducere și au încălcat toate angajamentele luate în fața românilor. Nu pot să fiu complice la decizii care mă forțau pe mine să încalc democrația numai pentru interese meschine. Nu mai pot să exercit funcția de președinte, atâta timp cât gruparea demolatoare din jurul lui Cîțu calcă in picioare democratia. Nu pot să fiu părtaș la acest proiect nebunesc ,care aruncă România în aer, a precizat politicianul.

În urmă cu două săptămâni, după ce a pierdut alegerile pentru preşedinţia PNL, Ludovic Orban anunţa că şi-a trimis la partid demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru a fi la dispoziţia noului lider al liberalilor, care să o depună în momentul în care consideră necesar.

"Nu mi-am depus demisia la Camera Deputaţilor, pentru că, dacă astăzi mi-aş fi depus demisia la Camera Deputaţilor, cel mai probabil preşedinte al Camerei Deputaţilor ar fi ajuns un pesedist şi nu vreau să fac un cadou PSD", explica atunci Ludovic Orban.

El preciza că demisia lui va fi la dispoziţia preşedintelui PNL pentru 15 zile, iar, dacă acesta nu o va înainta în acest interval de timp, o va depune personal.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 13°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 11°C 11°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 14°C 11°C
BRASOV 10°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI