Ludovic Obran, după ședința de la MAI: Riscul de transmitere este maxim. Numărul de infectări trebuie să ne îngrijoreze. Virusul nu iartă pe nimeni!

Premierul Orban declarații
Premierul Orban declarații
11 iulie 2020, 10:33
Premierul Orban:
  • Am stabilit o strategie, prioritățile și mecansimele de organizare a mecanismelor de control
  • Obiectivul acestei videoconferinţe a fost acela de a asigura mobilizarea generală a tuturor instituţiilor statului cu atribuţii de control care au obligaţia de a asigura respectarea legii.
  • În cadrul videoconferinţei am stabilit o strategie, am stabilit priorităţile şi mecanismele de organizare a activităţilor de control, a activităţilor de impunerea a reglementărilor de protecţie a sănătăţii cetăţenilor români.
  • În fiecare zi, prefecţii vor coordona, pe baza unui plan, toate acţiunile de control, toate instituţiile care sunt implicate şi au atribuţii în domeniu.
  • Poliţie, Jandarmerie, Poliţie de Frontieră, Inspecţia Muncii, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor, Inspecţia de Stat pentru Controlul Transportului Rutier şi toate celelalte entităţi care au atribuţii de control sunt mobilizate la maxim, au obligaţia de a stabili un plan zilnic, raportare zilnică, au obligaţia de a se coordona şi de asigura controale pentru echipe comune în zonele cu cel mai mare risc de transmitere a virusului
  • Fac apel către instituțiile publice și private. le cer să fie responsabili, să respecte legea
  • Fac apel către români, să respecte regulile, numărul de infectări trebuie să ne îngrijoreze
  • Când cineva nu respectă măsurile riscă să se îmbolnăvească nu numai el, pune în periciool pe toți cei apropiați
  • Virusul nu iartă pe nimeni

  • Riscul de transmitere este maxim
  • Obiectivul nostru este să nu mai impune noi restricții, sa nu mai luăm măsuri care să afecteze economia, nivelul de viață, afacerile românilor
  • Am ajuns la 18.000 de testări pe zi

„Transmit un mesaj de revoltă și de indignare față de amânarea dezbaterii și aprobării de către Senat a legii care să ne pună la dispoziție instrumentele de luptă indispensabile de care avem nevoie în lupta împotriva epidemiei. Amânarea adoptării legii înseamnă o creștere dramatică a riscului de infectare. Repet, în toate țările democratice din lume autoritățile au la dispoziție aceste instrumente, care sunt carantina, izolarea la domiciliu, posibilitatea de a trata pacienții sub control medical. În momentul de față, Guvernul și autoritățile din România sunt lipsite de acest instrument vital”, a spus Ludovic Orban, la finalul videoconferinței avute cu prefecții la sediul MAI.

Șeful Guvernului susține că mai multe persoane au cerut externarea din spitale.

„Au ieșit din spital foarte mulți pacienți, nu am avut posibilitatea să determinăm izolarea la domiciliu și tratarea la domiciliu a pacienților. La ora actuală, în urma anchetelor epidemiologice nu avem această pârghie de a decide izolarea la domiciliu a persoanelor care au intrat în contact cu persoanele infectate, există riscul ca persoanele care sunt infectate sau sunt suspecte să se plimbe liber în societate fără nicio posibilitate din partea noastră de a dispune măsurile de izolare a lor”, a mai spus premierul.

Premierul a declarat că este revoltat de amânarea Legii carantinei. „Nu înțeleg de ce PSD se încăpățânează să tragă de timp” a spus premierul.

„Nu pot să înțeleg de ce se amînă adoptarea acestui act normativ. Fiecare zi în care nu intră în vigoare această lege însemană un risc major pentru creșterea răspândirii virusului în comunitate. Nu pot să înțeleg de ce PSD se încăpățânează să tragă de timp, să ne pună bețe în roate”, a mai declarat Ludovic Orban.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite