Lucrătorii şi rezidenţii din căminele de bătrâni, primii vaccinați anti-COVID în Spania

25 noiembrie 2020, 09:42

După rezidenţii şi lucrătorii sanitari din căminele de bătrâni vor urma alţi membri ai personalului medical, a spus Salvador Illa.

În total 18 grupuri de cetăţeni urmează să fie vaccinaţi, unul după altul, într-unul dintre cele 13.000 de centre de sănătate locale din Spania.

Spania anticipează că va acoperi o parte substanţială a populaţiei în primele şase luni ale lui 2021, dar nu va impune obligativitatea vaccinării împotriva coronavirusului. De asemenea, a anunţat ministrul, vaccinul va fi gratuit.

”Obiectivul planului este să fim gata că ţară să vaccinăm din primul moment în care începem să primim doze de vaccin”, a spus Illa în cadrul unei conferinţe de presă.

Guvernul speră să primească primele doze de vaccin în ianuarie, a mai spus el, dar disponibilitatea acestora va fi limitată în primele câteva luni.

În urmă contractelor încheiate de Comisia Europeană cu principalii furnizori ai unor potenţiale vaccinuri pentru COVID-19, Spania speră să primească în total 140 de milioane de doze de vaccin, sau destule pentru a vaccina 80 de milioane de persoane, într-o ţară care are 47 de milioane de locuitori.

În Spania, un registru special va înregistra cine a fost vaccinat. Ministrul sănătăţii nu a intrat în detalii asupra modului în care vaccinurile – dintre care unele trebuie stocate la temperaturi foarte scăzute – vor fi transportate, spunând doar că acest lucru nu va fi o problemă.

”Sistemul nostru naţional este pregătit pentru vaccinarea împotriva COVID-19, dar lucrăm şi la logistică’” a mai declarat ministrul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite