Lucrătorii fără pașaport verde din Italia vor fi suspendați fără a fi plătiți și riscă o amendă de 1.500 de euro dacă vor încerca să muncească fără a îndeplini condițiile impuse de guvern. Proteste în toată țara

15 octombrie 2021, 19:02

Testul guvernamental a început încă de vineri, dar obligativitatea a intrat în vigoare azi. Toți salariații au nevoie de pașaport verde, așa cum este numit certificatul de vaccinare. Variante alternative sunt un test negativ sau dovada că respectiva persoană a trecut prin boală și are anticorpi. Măsura, aprobată în septembrie de guvernul Draghi, a declanșat proteste în toată țara.

Mattia Crucioli, senator: „Guvernul Draghi ar trebui să facă un pas înapoi şi să recunoască că această măsură este discriminatorie şi nedreaptă, în special în actuala situaţie. Cred că guvernul ar trebui să retragă paşaportul verde, mai ales la locul de muncă sau în transporturi„.

Stefano Puzzer, purtător de cuvânt al sindicatelor: „Acest protest va continua până vom obţine retragerea paşaportului verde„.

Potrivit regulii guvernului, lucrătorii fără pașaport verde vor fi suspendați fără a fi plătiți și vor risca o amendă de 1.500 de euro dacă vor încerca să muncească fără să îndeplinească una din cele trei condiții.

Cea mai mare demonstrație a avut loc în portul Trieste, unde sindicatele au amenințat că vor bloca toate operațiunile.

40% din angajații din portul Trieste nu sunt vaccinați. Ostilitatea față de vaccinare este mare și în oraș, cu mult mai mult decât în restul Italiei.

În ciuda protestelor, guvernatorul regional a data asigurări că, deși vor fi dificultăți, portul și orașul vor rămâne funcționale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite