Lucrările la Patinoarul Flamaropol vor fi reluate. Primarul Capitalei a lansat în consultare caietul de sarcini pentru continuarea lucrărilor de refacere și modernizare

Lucrările la patinoarul artificial Flamaropol din București ar putea fi în curând reluate. Șantierul a fost deschis în forță în 2016, dar a fost abandonat trei ani mai târziu, când de fapt ar fi trebuit să fie inaugurat. Și de atunci zace într-o stare vizibilă de degradare. În tot acest timp, hocheiștii români sunt nevoiți să se antreneze prin alte țări.

22 Februarie 2023, 20:48 (actualizat 22 Februarie 2023, 20:56) Știrile TVR |

Lucrările la Patinoarul "Flamaropol" au început în 2016 şi au fost sistate trei ani mai târziu, după rezilierea contractului din cauza unor întârzieri şi a unor probleme de execuţie.

Şantierul Pationoarului Flamaropol a fost abandonat în anul 2019, când proiectul era executat în proporţie de 29%. În prezent, stâlpii din fier sunt ruginiţi, iar pe alocuri, betonul este măcinat din cauza intemperiilor.

Acestea sunt şi motivele pentru care Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că lucrările vor fi reluate.

"Am lansat în consultare de piață caietul de sarcini pentru continuarea lucrărilor de refacere și modernizare a patinoarului artificial "Mihai Flamaropol", astfel încât Bucureștiul să aibă o arenă sportivă de nivel național și internațional, dedicată sporturilor pe gheață. Invit companiile interesate să vină cu observații și recomandări privind conținutul Caietului de sarcini", a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Dacă lucrările nu vor începe cât mai repede, structura de rezistenţă se va deteriora din ce în ce mai tare, avertizează specialiştii în construcţii consultaţi de Ştirile TVR.

”Lucrările de construire nu trebuie întrerupte. O asemenea întrerupere, de durată lungă a lucrărilor, înseamnă o situaţie care nu a fost avută în vedere la proiectare şi care poate cauza în funcţie de agenţii de mediu, deterioarea lucrărilor. Trebuie evaluată starea actuală a construcţiei de către un expert tehnic, care hotărăşte dacă sunt necesare măsuri de intervenţie în plus faţă de ceea ce a fost prevăzut în proiectul iniţial”, explică conf. univ. Viorel Popa, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

Până când patinoarul Flamaropol va fi terminat, un lucru este sigur: loturile naționale se vor antrena pe unde pot, cu costuri enorme.

”Este o ruşine totală la nivel european, în condiţiile în care Budapesta are 16 şi practic nu există capitală în lumea civilizată care să nu aibă un patinoar pe care să se poată juca hochei profesionist. Noi avem unul la Otopeni, dar acolo este o improvizaţie. Loturile se antrenează la Braşov, se mai antrenează la Miercurea Ciuc, acolo unde sunt patinoare pe care se poate pregăti o echipă de hochei”, ne-a declarat Emil Hossu Longin, comentator sportiv.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 32°C 35°C
IASI 30°C 31°C
CLUJ 28°C 31°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 30°C 34°C
BRASOV 28°C 32°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI