Lucrările de modernizare a stadioanelor de fotbal din București încep în luna august

20 iulie 2018, 19:49

Stadionul Steaua este primul care intră în reconstrucție. Demolarea arenei din Ghencea va avea loc luna viitoare, au declarat, pentru Știrile TVR, oficialii Federației Române de Fotbal.

Noul stadionul va avea o capacitate de 30.500 de locuri, muzeu, hotel și spații comerciale. Contractul de proiectare și executie a fost deja semnat, iar investiția se ridică la peste 50 de milioane de euro. Acum complexul Ghencea este în paragină.

Următorul stadion care va  fi modernizat este „Arcul de Triumf”. Arena va găzdui 8.500 de spectatori. Stadionul Giulești are gata studiul de fezabilitate și va avea 14 mii de locuri. În timp ce pentru cel din Ștefan cel Mare a fost semnat contractul pentru un nou studiu de fezabilitate.

Vestea construcției unei noi arene, fără pistă de atletism, a stârnit entuziasm în râdul fanilor dinamoviști. „În sfârșitul vom avea o casă nouă”, scrie un suporter pe pagina de Internet a Peluzei Cătălin Hăldan. „Să-l vedem construit”, spune un altul.

Lucrările de modernizare ale celor patru stadioane, care vor servi ca bază de antrenament, ar urma să fie gata la 31 martie 2020. Patru partide de fotbal, din cadrul campionatului european, se vor juca pe Arena Națională.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite