Lucrările de consolidare a malului care se prăbușește în comuna constănțeană Cumpăna au fost sistate din lipsă de fonduri

3 februarie 2020, 12:41

Constructorul a spus că așteaptă vești bune de la o zi la alta, mai exact beneficiarul, administrația canalelor navigabile în acest moment, nu mai are bani pentru acestă lucrare, dar așteaptă fonduri de la bugetul de stat, de la Ministerul Transporturilor.

În momentul în care acești bani vor veni, utilajele care acum sunt trase pe dreapta vor fi din nou puse la muncă. Chiar dacă în ultimele luni s-a lucrat aici, având în vedere că pământul se tot duce la vale, s-au făcut lucrări de pregătire și au fost realizați câțiva piloni, dar lucrările sunt prea mici și prea puține pentru amploarea situației și mai este foarte mult de muncă.

Cei mai afectați și cei mai speriați au fost oamenii care au case în această zonă. Opt familii au fost evacuate și au primit promisiunea că până în luna martie se vor întoarce în casa lor, însă nu sunt siguri că se va întâmpla acest lucru. Casele din zonă au pereții crăpați.

La solicitarea Știrilor TVR, reprezentații Ministerului Transporturilor au precizat că pregătesc un proiect de hotărâre de guvern prin care vor fi alocați mai mulți bani pentru Administrația Canalelor Navigabile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite