Lucrări de eliberare a căii ferate. Călătorii care au vrut să ajungă cu trenul către și dinspre Moldova au fost preluați de autobuze

20 aprilie 2023, 20:54

Toată ziua, mii de pasageri s-au mutat cu bagaje și copiii din tren în autobuz și iar în tren. Unii au fost deranjați, alții au înțeles situația.

Traficul feroviar pe magistrala 500 care face legătură între București și nordul țării a fost îngreunat din cauza accidentului feroviar de la începutul lui decembrie. În martie au fost luate de pe șine mai multe vagoane, iar acum a fost nevoie din nou de blocarea firului de circulaţie.

”Personalul sucursalei Galaţi acţionează cu o macara de mare tonaj pentru a ridica locomotiva şi un vagon din compunerea unui tren privat de marfă care a deraiat anul trecut”, a declarat Oana Bârzan, purtător de cuvânt CFR.

Conductorii de tren le-au explicat călătorilor motivul transbordării.

”Majoritatea au înțeles de ce le-am zis. Am anunțat din stație în stație că la Focșani se coboară, se face transbordare. A fost un pic aglomerat, dar am ajuns bine”, a spus Gheorghe Rotaru, conductor tren Interregio Suceava București.

După ridicarea celor două componente ale garniturii care a deraiat acum 4 luni, lucrătorii CFR vor verifica și starea șinelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă