Lucian Romașcanu spune că indiferent de decizia CCR, PSD va demite Guvernul: Curtea decide pentru viitor

21 august 2020, 14:05

„Întotdeauna Curtea Constituțională decide pentru viitor, iar actul împlinit rămâne așa cum a fost el împlinit. Guvernul va fi demis. Orice demers de asemenea tip pentru viitor nu se va mai putea face pentru că e conflict constituțional. Dacă s-a făcut până la o decizie a Curții, nu se va putea schimba”, anunță purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

El precizează că social-democrații vor decide marți data exactă când va fi dezbătută și votată moțiunea de cenzură.

„Marți, cel mai probabil, vom anunța data în care vom vota această moțiune. Ne dorim ca votul să aibă loc cât mai repede cu puțință. (…) Se poate face vot până la sfârșitul săptămânii”, adaugă Romașcanu.

Purtătorul de cuvânt al social-democraților a apreciat că vor exista voturile necesare pentru demiterea Guvernului Orban.

Curtea Constituțională a stabilit astăzi că ședința de judecată va avea loc după 1 septembrie. Până atunci, părțile își pot exprima punctul de vedere: „Referitor la cererea de soluționarea a conflictului dintre Guvern si Parlament s-a stabilit ca până la 1 septembrie părțile să își exprime punctul de vedere. Termenul pentru ședința de judecată se stabilește ulterior. Art. 34 -36 din Legea 47/1992”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite