Lucian Miess, președinte RoBeauty: Într-un salon de înfrumusețare factura la energie a crescut de la o lună la alta, de la 4.000 lei la 12.000 lei

Lucian Miess Președintele Organizatiei Patronale a Industriei de Beauty – RoBeauty
Lucian Miess Președintele Organizatiei Patronale a Industriei de Beauty – RoBeauty
13 noiembrie 2022, 12:17

Un antreprenor trebuie să își facă planuri și se vorbește despre predictibilitate. (…) Este un proverb la noi în țară care spune cam așa: Dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, spune-i de planurile tale! Noi ne simțim cam așa. Cum poți să îți faci un plan în condițiile în care nu știi ce se întâmplă de pe o zi pe alta?! La o locație pe care noi o avem în București, într-un mall important din București, am avut la o diferență de o lună, deci factura aferentă unei luni vs. luna următoare, de la 4.000 lei energie la 12.000 lei. Suntem pe un mod de avarie în sensul că suntem într-un tampon. Teoretic, matematic, orice cost îl iei, îl bagi în preț, îi bagi adaos comercial și asta este. Totuși e important să înțelegi clienții pe termen lung. Avem clienți care vin cu copiii lor, discutăm despre generații, este important să le arăți acestora că le ești alături”, a declarat Lucian Miess la ”3 ceasuri bune”, matinalul de weekend.

Lucian Miess a explicat că industria beauty pierde pe zi ce trece, asta pentru că mulți aleg să muncească la negru, cea mai mare migrație având loc în domeniul manichiurii. El a punctat faptul că autoritățile nu reușesc să controleze acest fenomen și statul este principalul pierzător.
”Oamenii au început să migreze și toată lumea pierde: clienți, antreprenori și stat. Am văzut o mare parte de oameni care au migrat dintr-o zonă albă către o zonă gri și dintr-o zonă gri către o zonă neagră. Au dispărut de pe radar, s-au dus în apartamente și lucrează de acolo, ei nu sunt înregistrați ca firmă, nu există! Există însă pe rețelele sociale pentru că odată ce ești ascuns trebuie să te promovezi. Aici sunt niște probleme structurale, de sistem pe care statul român le are. Nu poate să meargă peste oameni acasă fără anumite atribuții. Cel mai mare domeniu este de manichiură, este cel care a migrat cel mai mult”, a susținut Miess.
Președintele RoBeauty a mai explicat că ”în 2020 erau cam 44.000 de entități, PFA-uri și SRL-uri înregistrate”, iar un an mai târziu, în 2021 ”au dispărut cam 25%, deci 11.000 de entități au dispărut din cifre”. Miess a mai avertizat că cei care aleg saloanele improvizate își asumă riscurile, menționând că nu sunt protejați în niciun fel.
”Clienții își asumă niște riscuri pentru că nu au drepturi, nu au niciun fel de protecție sanitară. Noi avem o investiție pe metru pătrat undeva la 1.300 euro, dacă sunt 100 mp discutăm despre 100.000 euro. Într-un apartament unde se bagă 5.000 euro sau 10.000 de euro ca investiție, tot ce înseamnă protecție acolo nu există”, a susținut Miess.

Articol semnat de Ionuț Gheorghe

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite