Lucian Bode, despre cazul de la Sibiu: Situaţie hilară. Dacă n-ar fi de plâns, am râde

Lucian Bode
Lucian Bode
21 octombrie 2022, 14:22

„În legătură cu această situaţie hilară pe care am văzut-o şi eu dimineaţă, în care un cetăţean cu alcoolemie 0,8 este depistat pe stradă şi este dus la audieri, i se întocmeşte dosar penal, în jurul orei 00,15, în jurul orei 3 pleacă din sediul poliţiei, reuşeşte să intre într-o autospecială a Poliţiei Române şi circulă nestingherit pe străzile din Sibiu.

Mai mult, că dacă n-ar fi de plâns, am râde, respectivul cetăţean în stare de ebrietate începe să se creadă poliţist, opreşte participanţi la trafic să le ceară documentele. Spiritul civic al unui conducător auto a făcut ca imediat ce am primit apelul la 112 poliţia să intervină şi să remedieze situaţia. Este o situaţie neplăcută pentru Poliţia din Sibiu, trebuie să recunoaştem acest lucru. Cum s-a ajuns aici, cum a reuşit cetăţeanul în stare de ebrietate să facă acest lucru nu am cum să vă spun, numai după ce voi vedea rezultatele unei anchete pe care cu siguranţă inspectorul general al Poliţiei Române, domnul Benone Matei, a demarat-o deja”, a afirmat Bode, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Arad.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că persoanele responsabile trebuie să răspundă.

„Toţi cei care se fac responsabili pentru astfel de evenimente hilare trebuie să răspundă şi înseamnă că în îndeplinirea atribuţiilor funcţionale au fost probleme şi nu trebuie să avem astfel de evenimente în interiorul instituţiilor de stat”, a subliniat premierul.

Cazul de la Sibiu

Un tânăr în civil legitima șoferii, după ce a furat o mașină de poliție

Un tânăr de 23 de ani din județul Sibiu, depistat beat la volan și lăsat fără mașină de polițiști, a furat ieri noapte o autospecială a Poliției Rutiere Sibiu și a început să oprească mașini în trafic.

Inițial, la miezul nopții, tânărul a fost depistat conducând prin Sibiu și oprit de polițiști. S-a constatat că este sub influența băuturilor alcoolice, iar autovehiculul pe care îl conducea era neînmatriculat, ”ulterior fiind condus la sediul Biroului Rutier Sibiu, pentru întocmirea documentelor, în vederea efectuării de cercetări penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.”, se arată într-o informare a IPJ Sibiu.

Două ore mai târziu, un alt șofer, tot din Sibiu, a sesizat la 112 că a fost oprit de un șofer în civil aflat într-o autospecială de poliție, că bărbatul respectiv era sub influența băuturilor alcoolice și că i-a cerut permisul de conducere. Cu această ocazie, IPJ Sibiu a constatat că o autospecială Duster a fost furată din fața sediului poliției.

„În urma verificărilor efectuate, în jurul orei 03,35, autospeciala în cauză a fost identificată în localitatea Veştem. Totodată, a fost identificat şi depistat şi bărbatul care ar fi sustras autospeciala, respectiv tânărul de 23 de ani, care a fost anterior depistat sub influenţa băuturilor alcoolice”, informează Poliţia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite