Lucian Bode: Este incorect pentru structurile MAI să se pună o întrebare retorică în public: Ce ați făcut? Anul trecut au fost confiscate 2,8 tone de droguri

Ministrul de interne Lucian Bode
Ministrul de interne Lucian Bode
9 iunie 2022, 09:49

Ministrul a arătata că structurile conduse de el a multiple proiecte de prevenire antidrog în care au intrat zeci de mii de elevi.

În anul 2021 au fost destructurate, potrivit ministrului, 52 de grupări infracționale și au fost inculpate peste 1600 de persoane. De asemenea, 2,8 tone de droguri au fost confiscate anul trecut, printre care la Constanța anul trecut 1,4 tone de heroină, a fost cea mai mare captură din ultimii 30 de ani.

Lucian Bode a mai spus ca toate instituțiile statului trebuie să facă front comun pentru a limita acest flagel. „Ne privește pe toți”, a adăugat Bode

La Saga Festival, un tânăr a murit și alte zeci de participanți au ajuns la spital din cauza consumului de droguri.

Citește și  Au fost prinși traficanții care au vândut droguri la Saga Festival: Ar fi vorba despre membrii clanului Zoicărenilor

Surse din Ministerul de Interne au declarat, pentru Știrile TVR, că, în actualele condiții, se pot face prea puține pentru combaterea traficului de droguri.

Prevenirea traficului de droguri necesită resurse importante și una dintre cele mai importanteeste cea umană. Tocmani aceasta lipsește Poliției ”, susțin surse judiciare.

Sunt aproximativ 300 de polițiști care se ocupă de combaterea traficului de droguri.

Fenomenul consumului de droguri a câștigat teren în perioada pandemiei peste tot în Europa. Se estimează că aproximativ 83 de milioane de adulți din Uniunea Europeană, adică 28,9 %, au consumat droguri ilegale cel puțin o dată în viață.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite