Lucian Bode: Bucureștiul nu va intra în carantină doar pe baza indicelui de 6 infectări la mia de locuitori

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode
Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode
22 martie 2021, 10:21

Nu doar indicele conduce la această decizie. Specialiştii spun foarte clar: sunt mai mulţi factori, printre care şi acest indice de peste 6 la mie, care pot conduce la o astfel de decizie„, a declarat ministrul Afacerilor Interne la postul de știri Digi24, citat de Agerpres.

Aşadar, nu trebuie să ne grăbim, nu trebuie să dăm mesaje care eventual să inducă panică în populaţie, trebuie să fim foarte clari în declaraţii (…), dar dacă se va ajunge să depăşim indicele de 6 la mie, cu siguranţă, împreună cu DSU, cu toţi factorii implicaţi, vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice„, a adăugat Bode.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat duminică seara că nu exclude varianta ca, după depăşirea incidenţei de 6 la 1.000 de locuitori, Capitala să intre în carantină şi „foarte probabil” una dintre măsuri va fi ca bucureştenii să iasă din casă cu declaraţii pe proprie răspundere.

Întrebat dacă este posibil ca după o rată de 6/1.000 să Capitala să intre în carantină, Voiculescu a răspuns: „Nu putem exclude acest lucru şi după 6 la mie şi senzaţia mea este că vom ajunge acolo în câteva zile, nicio măsură nu poate fi eliminată încă o dată”.

El a afirmat că vor fi revizuite toate criteriile pentru impunerea carantinei.

Ministrul a spus că, „foarte probabil”, ieşirea cu declaraţii va fi una dintre măsurile adoptate.

Aceleaşi măsuri cu care ne-am obişnuit, aceleaşi măsuri care se iau în carantină peste tot în ţară aceleaşi trebuie luate şi în Bucureşti. (…) Închiderea centrelor comerciale, iertaţi-mă, dar între a închide şcoli şi a închide centrele comerciale cel puţin peste weekend, de exemplu, preferinţa mea şi cred că preferinţa Guvernului este cât se poate de clară şi cred că este preferinţa a fiecăruia dintre noi„, a mai arătat Vlad Voiculescu.

Voiculescu a anunțat că astăzi va avea loc o discuţie la Ministerul Sănătăţii, la care vor participa reprezentanţi ai INSP, ai direcţiilor de sănătate şi cei ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite