Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris: Capitala Franței în aceste zile este un oraș gol. Capacitatea de testare COVID-19 a ajuns la o medie de 20-30 de mii de teste

7 aprilie 2020, 11:56

Luca Niculescu ambasadorul României la Paris a povestit la TVR cum arată capitala Franței în aceste zile ale crizei provocate de coronavirus:  Este un oraș gol , este un oraș în care te trezești și cântă păsărelele, nu se mai aude zgomotul mașinilor. Este un oraș în care vezi poliție pe străzi și îi controlează pe cei care ies din case. Îți trebuie o autorizație specială ca să ieși din casă. Este un oraș în care cel puțin o dată pe zi se întâmplă ceva frumos, la 8 seara. Toată lumea iese la balcoane, la ferestre și aplaudă, preț de cinci minute îi aplaudă pe cei care se îngrijesc de sănătatea noastră.

Luca Niculescu a mai spus că în Franța testarea se face pe scară tot mai mare. Dacă acum două săptămâni erau aproximativ cinci mii de teste pe zi, acum s-a ajuns la o medie de  20 – 30 de mii de teste, spune Luca Niculesu.

Fratele ambasadorului, Petre Niculescu, asistent medical la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală, se numără printre cadrele medicale infectate cu COVID-19.

Întrebat despre starea fratelui său, Luca Niculescu a spus că a vorbit în această dimineață cu el și starea acestuia este foarte bună.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri