„Luaţi-ne de acasă şi duceţi-ne unde nu ne bate nimeni!” Patru frați au cerut să fie luați de la tată și bunic din cauza bătăilor

31 iulie 2018, 19:31

Patru fraţi, care au între 6 şi 12 ani, au fost găsiţi desculţi şi murdari, în Ioneşti – Dâmboviţa. Autorităţile au ajuns acolo după ce Primăria a fost alertată că micuţii crescuţi de tată şi de bunic trec printr-un calvar: înfometaţi şi nespălaţi, de multe ori dorm pe jos, într-o casă fără curent electric.

Bătăile îi dureau cel mai tare pe cei mici.

Cei de la primărie au alertat imediat Protecţia Copilului, care a trimis urgent controlul. Tatăl le-a spus celor de la Protecţia Copilului că la mijloc este o răzbunare a fraţilor săi cu care se ceartă pe casa în care stă. Bărbatul neagă toate acuzaţiile.

Bunicul spune însă că, atunci când bea, tatăl îi loveşte pe cei mici şi îi lasă flămânzi.

Autorităţile au aflat de la rude că mama – care a crescut într-un orfelinat – ar fi plecat acum doi ani în Cehia, iar acum ar sta la Oradea. Mai vine câteodată să-şi vadă copiii la şcoală.

Protecţia Copilului a constatat că fraţii sunt abuzaţi şi neglijaţi și i-a preluat în regim de urgenţă într-un centru de primire. Băiatul cel mare, care are 12 ani, voia să rămână cu tatăl şi cu bunicul, dar, după consiliere, a plecat şi el.

Toţi copiii beneficiază de un program de consiliere psihologică.

Potrivit cifrelor oficiale, anul trecut, peste 15 mii de copii au fost victimele abuzurilor – majoritatea, în familie. Pentru aproape trei mii s-a decis plasamentul în regim de urgenţă. Cele mai multe cazuri rămân însă neştiute. Mulţi cer ajutor la Telefonul Copilului, la numărul 116.111. Au fost 2,3 milioane de apeluri, în 17 ani, pentru abuzuri fizice, emoţionale şi sexuale, hărţuire, exploatare prin muncă şi trafic de minori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite