"Luaţi-ne de acasă şi duceţi-ne unde nu ne bate nimeni!" Patru frați au cerut să fie luați de la tată și bunic din cauza bătăilor

"Luaţi-ne de acasă şi duceţi-ne unde nu ne bate nimeni!" Este dorința disperată a unor copii din Dâmboviţa care nu au mai suportat coşmarul bătăilor. Sunt patru fraţi care au povestit autorităţilor în amănunt chinurile prin care au trecut. Copiii cresc fără mamă, îngrijiţi doar de tată şi un bunic. Cei doi bărbaţi sunt acum cercetaţi pentru că i-au chinuit pe copii, dar neagă acuzaţiile şi acuză răzbunări. Fraţii au fost preluaţi de urgenţă de autorităţi.

31 Iulie 2018, 19:31 (actualizat 31 Iulie 2018, 19:36) Știrile TVR |
Scoși din iadul de acasă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Patru fraţi, care au între 6 şi 12 ani, au fost găsiţi desculţi şi murdari, în Ioneşti - Dâmboviţa. Autorităţile au ajuns acolo după ce Primăria a fost alertată că micuţii crescuţi de tată şi de bunic trec printr-un calvar: înfometaţi şi nespălaţi, de multe ori dorm pe jos, într-o casă fără curent electric.

Bătăile îi dureau cel mai tare pe cei mici.

Cei de la primărie au alertat imediat Protecţia Copilului, care a trimis urgent controlul. Tatăl le-a spus celor de la Protecţia Copilului că la mijloc este o răzbunare a fraţilor săi cu care se ceartă pe casa în care stă. Bărbatul neagă toate acuzaţiile.

Bunicul spune însă că, atunci când bea, tatăl îi loveşte pe cei mici şi îi lasă flămânzi.

Autorităţile au aflat de la rude că mama - care a crescut într-un orfelinat - ar fi plecat acum doi ani în Cehia, iar acum ar sta la Oradea. Mai vine câteodată să-şi vadă copiii la şcoală.

Protecţia Copilului a constatat că fraţii sunt abuzaţi şi neglijaţi și i-a preluat în regim de urgenţă într-un centru de primire. Băiatul cel mare, care are 12 ani, voia să rămână cu tatăl şi cu bunicul, dar, după consiliere, a plecat şi el.

Toţi copiii beneficiază de un program de consiliere psihologică.

Potrivit cifrelor oficiale, anul trecut, peste 15 mii de copii au fost victimele abuzurilor - majoritatea, în familie. Pentru aproape trei mii s-a decis plasamentul în regim de urgenţă. Cele mai multe cazuri rămân însă neştiute. Mulţi cer ajutor la Telefonul Copilului, la numărul 116.111. Au fost 2,3 milioane de apeluri, în 17 ani, pentru abuzuri fizice, emoţionale şi sexuale, hărţuire, exploatare prin muncă şi trafic de minori.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 30°C
IASI 22°C 27°C
CLUJ 25°C 24°C
CONSTANTA 29°C 28°C
CRAIOVA 26°C 26°C
BRASOV 22°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI