Luare de ostatici într-o farmacie din Karlsruhe, Germania. Poliția a reușit să intre în clădire după mai multe ore de negocieri, un bărbat a fost arestat

10 martie 2023, 20:31

ACTUALIZARE După aproximativ 6 ore de la declanșarea situației de criză, în farmacie a intrat o unitate specială de poliție. Un bărbat suspect a fost arestat.

Clădirea este percheziționată.

Potrivit informațiilor preliminare, nu există persoane rănite, precizează Poliția din Karlsruhe.

ACTUALIZARE Nu se știe câte persoane sunt în interior. Unele surse vorbesc despre doi ostatici, dar datele nu au fost confirmate oficial. Forțele de ordine au reușit să stabilească un contact cu presupusul atacator, care a cerut o recompensă de peste un milion de euro.

Potrivit publicației Bild, situația de criză s-a declanșat în jurul orei locale 16.30.

Pe rețelele de socializare circulă fotografii în care se văd politiști înarmați, pe poziție, în fața farmaciei si a clădirilor din jur.

Forțele de ordine roagă populația să respecte interdicțiile impuse și să evite zona din jurul Ettlinger Straße din Karlsruhe.

Un atac armat a avut loc joi seară la Hamburg. Șapte persoane au fost ucise și 8 rănite de un bărbat care s-a sinucis.

Cancelarul Olaf Scholz s-a declarat îngrozit de cele întâmplate.

Gravul incident a reaprins discuţiile privind legilor armelor.

Potrivit celor mai recente date, atacatorul de la Hamburg deţinea în mod legal un pistol semiautomat Heckler&Koch şi era ţintaş amator, fără a avea cazier sau legături cu terorismul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite