Lovituri de artilerie israeliene asupra sudului Libanului

Lovituri de artilerie / captura video
Lovituri de artilerie / captura video
8 octombrie 2023, 08:44

„Artileria israeliană loveşte zona din Liban de unde au fost trase focurile”, se spune în text, fără alte precizări despre natura acestui atac. Acest anunţ vine în timp ce Israelul se confruntă de sâmbătă cu o ofensivă din partea mişcării islamiste palestiniene Hamas, lansată din Fâşia Gaza asupra flancului său sudic. Hamas şi alte mişcări palestiniene implicate în lupta armată împotriva Israelului sunt implantate în sudul Libanului, aminteşte AFP.

„Artileria IDF (Forţele de Apărare ale Israelului) lovesc în prezent zona din Liban de unde a fost efectuat tirul”. „IDF a luat măsuri pregătitoare pentru acest tip de posibilitate şi va continua să opereze în toate regiunile şi în orice moment necesar pentru a asigura siguranţa civililor israelieni”, se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

Proiectile lansate de pe teritoriul libanez au lovit o poziţie militară israeliană în zona ocupată de Israel ‘Fermele Shebaa’ duminică dimineaţă, au declarat la rândul lor trei surse de securitate pentru Reuters.

Sursele au spus că focuri de artilerie israeliene au început apoi să lovească teritoriul libanez.

Într-un comunicat de duminică dimineață, Hezbollahul îşi asumă responsabilitatea pentru tirurile de rachetă trase spre nordul Israelului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite