Lovituri aeriene la Kiev, într-un district central, în timpul vizitei secretarului general al ONU. Guterres, șocat de atac. Zece persoane au fost rănite

Lovituri la Kiev
Lovituri la Kiev
28 aprilie 2022, 21:33

Se pare că 3 dintre rachetele trase asupra Kievului au fost doborâte de apărarea anti-aeriană.

„Astăzi, imediat după încheierea discuțiilor (cu Guterres) de la Kiev, rachetele rusești au zburat în oraș. Cinci rachete. Asta spune multe despre adevărata atitudine a Rusiei față de instituțiile mondiale, despre eforturile conducerii Rusiei de a umili Națiunile Unite și tot ceea ce această organizație reprezintă. De aceea, se impune un răspuns adecvat și puternic”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un mesaj video.

„Lovituri ale rachetelor rusești – la Kiev, Fastiv, Odesa, Khmelnytskyi și în alte orașe – demonstrează încă o dată că nimeni nu se poate relaxa încă, nimeni nu se poate gândi că războiul s-a încheiat. Încă trebuie să luptăm, trebuie să-i dăm afară pe invadatori”, a spus Zelenski.

Premierul ucrainean Denys Shmyhal a subliniat că războiul din Ucraina este un atac asupra securității mondiale.

„Prin acest act odios de barbarie, Rusia îşi demonstrează încă o dată atitudinea faţă de Ucraina, Europa şi lume”, a scris pe Twitter și ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Au fost lovite etajele inferioare ale unei clădiri rezidențiale. Au fost evacuate inclusiv persoanele din casele situate în apropiere. Trei victime au fost transportate la spital, potrivit unui prim bilanț.

„Inamicul a tras asupra Kievului. Două lovituri în districtul Shevchenkivskyi”, a anunțat inițial Vitali Kliciko, pe pagina sa de Facebook.

Loviturile au survenit în ziua în care secretarul general al ONU, Antonio Guterres, vizitează capitala Ucrainei. Tot astăzi a fost la Kiev și s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski și premierul Bulgariei, Kiril Petkov.

Corespondenţii AFP au transmis că au văzut un etaj al unui imobil în flăcări, geamuri sparte, o prezenţă puternică a poliţiei şi a echipelor de urgenţă.

„Cu o zi înainte, Antonio Guterres stătea la masa cea lungă de la Kremlin, iar astăzi exploziile sunt deasupra capului său. O vedere din Moscova?” s-a întrebat consilierul ucrainean prezidențial Mykhailo Podolyak.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Atac aerian masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei

Danemarca își donează toată artileria Ucrainei. Cum a fost pregătită această mutare