Lovitura de stat în Mali: Președintele Keita a anunțat că demisionează. Militarii români sunt în siguranță, anunță MApN

19 august 2020, 12:35

Președintele Keita a anunțat că demisionează, pentru că nu dorește vărsare de sânge.

Criză a izbucnit în urmă cu două luni. De atunci, zeci de mii de oameni au ieșit zilnic în stradă pentru a cere demisia autorităților, pe care le acuză de corupție și abuz de putere.

Totul a culminat cu acțiunea soldaților care i-au reținut pe președinte, pe premier și mai mulți politicieni și ofițeri.

Revolta militarilor adâncește criză politică din statul african, confruntat cu ample proteste de stradă și cu insurgența grupărilor islamiste.

România are 120 de militari și 4 elicoptere în forța de menținere a păcii din Mali.

 

MApN a transmis un comunicat prin care anunță că militarii români din Mali își continuă misiunile.

Militarii români aflați în Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA) sunt în siguranță și își desfășoară activitățile conform programului normal, a precizat MApN.

Detașamentul Carpathian Pumas se află, de la începutul misiunii, în baza ONU Camp Castor, din Gao, la o distanță de peste 1.000 de kilometri de capitala Bamako.

Situația este în permanență monitorizată de conducerea Ministerului Apărării Naționale, care este în legătură atât cu militarii detașamentului românesc din Mali, cât și cu Organizația Națiunilor Unite, se arată în comunicatul insituției, transmis presei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite