Lovitură aeriană israeliană a vizat aeroportul din Alep, oraş din nordul Siriei

Aeroportul din Alep Siria
Aeroportul din Alep Siria
15 octombrie 2023, 06:33

O lovitură aeriană israeliană venită dinspre mare a lovit aeroportul din Alep„, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Presa de stat siriană a confirmat atacul, televiziunea de stat raportând o „agresiune israeliană care a ţintit aeroportul internaţional din Alep”.

Joi, raiduri israeliene au vizat aeroporturile din capitala Siriei, Damasc, şi din Alep, scoţându-le din funcţiune, potrivit presei oficiale.

Loviturile de sâmbătă au loc la câteva ore după redeschiderea aeroportului din Alep, scoţându-l din nou din funcţiune, potrivit OSDO, un ONG cu sediul în Marea Britanie care dispune de o vastă reţea de surse în Siria.

Marţi, pentru prima dată după atacul mişcării islamiste palestiniene Hamas împotriva Israelului din 7 octombrie, armata israeliană a anunţat că a tras obuze în direcţia Siriei de pe Înălţimile Golan, ca răspuns la „tiruri” de proiectile asupra acestui teritoriu ocupat de Israel din 1967.

Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene asupra teritoriului sirian de la începutul războiului din această ţară în 2011.

Aviaţia sa a vizat în special forţele sprijinite de Iran şi Hezbollahul libanez, aliaţi ai Damascului şi inamici juraţi ai Israelului, precum şi armata siriană.

Aeroporturile din Damasc şi Alep au fost deja vizate de mai multe ori.

Israelul, ţara vecină cu Siria, rareori comentează atacurile din Siria, dar spune că doreşte să împiedice Iranul să se stabilească la uşa sa. Preluare: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite