Loturi de autostrăzi date în folosință, dar gata anul viitor

12 august 2021, 20:21

Lotul doi al autostrăzii Sebeș-Turda, dintre Sântimbru și Aiud, e gata în proporție de 90 la sută.

Autoritățile speră că tronsonul, de aproape 25 de kilometri, va fi dat în trafic până la sfârșitul anului, chiar dacă termenul de finalizare din contract e iunie 2022. Când va fi gata, autostrada va lega Sibiul de Cluj-Napoca. Iar șoferii vor scapă de aglomerația de pe drumul național. Proiectul are peste patru ani întârziere.

Lucrările avansează și la tronsonul Autostrăzii Transilvania, care leagă Târgu Mureș de Ungheni. Stadiul fizic a ajuns la peste 70%, iar termenul final din contract e ianuarie 2022. Șoseaua are aproape 10 kilometri, din care jumătate la profil de autostradă.

„Proiectul început în iulie 2020 va fi gata până la finalul anului – îmbucurător, înainte de termen”, susține Ministrul Transporturilor pe o rețea de socializare. Organizațiile care militează pentru dezvoltarea infrastructurii cred însă că lucrările vor continuă și după deschiderea circulației.

Până la sfârșitul anului ar mai putea fi deschisă circulația și pe 40 de kilometri ai drumului expres Craiova – Pitești, chiar dacă termenul din contract este iunie 2022.

Reprezentații Companiei de Drumuri au precizat pentru Știrile TVR că antreprenorul e mobilizat să finalizeze lucrările anul acesta. Dar totul depinde de condițiile meteo și de aprovizionarea cu materiale de construcții.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite