Lotul de canotori medaliați la Munchen s-a întors acasă. Sergiu Bejan, campion european: Sportul de performanță îți oferă anumite satisfacții și trăiri. Așa că, dragi copii, faceți sport!

Echipa de canotaj a României, care a câştigat 5 medalii de aur şi 3 de bronz la Campionatul European de la Munchen, s-a întors luni în ţară, iar la aeroportul din Otopeni nu i-a aşteptat niciun oficial al statului român. Doar prietenii, familia, colegii din cluburile sportive și reprezentanţii federației au venit să îi felicite pe campioni.

15 August 2022, 12:09 (actualizat 15 August 2022, 22:58) Știrile TVR |
Victorioșii canotori români s-au întors acasă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sportivii din echipa de canotaj a României, care au câștigat 5 medalii de aur și 3 medalii de bronz la Campionatul European de la Munchen, s-au întors acasă. Au fost așteptați cu flori de prieteni, familie, dar și de colegii de la cluburile în care activează, la salonul oficial al aeroportului din Otopeni.

Ancuța Bodnar şi Simona Radiş, care au obținut victoria în 7 minute și 14 secunde, spun că fiecare cursă e o lecție.

România a reușit o performanță extraordinară la canotaj, sportivii români au câștigat aurul și la probele de 8+1 feminin, simplu vâsle feminin, dublu rame masculin și feminin.

Ca număr de medalii, ne-a depășit doar Marea Britanie.

Niciun reprezentant al Ministerului Tineretului și Sportului nu a participat la ceremonia de primire a echipei de canotaj a României, la salonul oficial al aeroportului din Otopeni.

Deși i-am solicitat un punct de vedere, ministrul Sportului nu a răspuns.

Simona Radiș, medaliată cu aur la Campionatul European de la Munchen: "Le urăm vacanță plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor și probabil când vom mai aduce rezultate, poate nu sunt de ajuns, poate trebuie mai multe, cine știe, vor face un mic deranj și vor veni aici alături de noi".

Pentru echipa de canotaj a României urmează Campionatul Mondial, care va avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie, în Cehia.

ACTUALIZARE Câteva răspunsuri ale canotorilor medaliați:

MARIUS COZMIUC, campion european la dublu rame masculin: Am muncit mult mai mult, iar după cum vedeți, la acest campionat european, suntem cu medaliile de aur la gât.

IONELA COZMIUC, campioană europeană la simplu vâsle: Proba de simplu mi-a adus această medalie. Îmi place foarte mult și cred că, de acum, o să rămân în proba de simplu.

DENISA TÎLVESCU, campioană europeană la dublu rame feminin: M-am trezit dimineață cu o brioșă și o lumânărică și Ioana mi-a zis: Pune-ți o dorință! Și am zis: Astăzi trebuie să-mi fac cea mai frumoasă zi, cam așa a fost.

SIMONA RADIȘ, campioană europeană la dublu vâsle feminin: Faptul că nimic nu se obține fără muncă și fără sacrificii -  cred că ne-a dezvoltat respectul față de cei din jur și ne-a întărit coloana vertebrală.

MĂDĂLINA BEREȘ, medaliată cu bronz la patru rame feminin: Ne bucurăm că am putut aduce atâtea rezultate frumoase și ne dorim să le repetăm și la Mondiale.

CIPRIAN TUDOSĂ, medaliat cu bronz, patru vâsle masculin: Promitem mult, am construit acest echipaj în mai puțin de două luni și uitați-ne că ne luptăm cot la cot cu două țări foarte puternice Cu siguranță, la Campionatul Mondial vom fi mult mai sus.

SERGIU BEJAN, campion european, dublu rame masculin: Sportul de performanță îți oferă anumite satisfacții și trăiri cu care nu oricine se poate întâlni. Așa că, dragi copii, faceți sport!

ACTUALIZARE Canotorii români răspund la întrebările presei:

ACTUALIZARE În Salonul Oficial de la Aeroportul Otopeni, Dorin Alupei, antrenorul lotului, i-a prezentat, pe rând, pe toți componenții lotului de canotaj.

Sportivii sunt așteptați de prieteni și familie, a transmis Vlad Ungar, de la Aeroportul Otopeni.

Aeronava care îi aduce pe sportivi de la Munchen a aterizat.

Niciun reprezentant al Ministerului Tineretului și Sportului nu a venit la aeroport. Întregul eveniment a fost organizat de Federația Română de Canotaj.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI