Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva a fost recepționat, dar nu poate fi deschis circulației

13 august 2019, 12:55

Sunt deja șanțuri și fisuri pe marginea tronsonului trei din autostrada Lugoj- Deva, pe care trebuia să se circule deja. Comisia de recepție a refuzat luni să ia în primire lucrarea. Sunt probleme la carosabil, teresamente și taluzuri.

Tronsonul, lung de aproximativ 20 de kilometri, care leagă localitățile Ilia şi Holdea, a fost construit de o asociere condusă de o firmă spaniolă, pentru aproximativ 130 de milioane de euro.

La ultima inspecție în zonă, pe 25 iulie, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, era optimist. Acum, situația s-a schimbat. Ministrul amenință cu rezilierea contractului, dacă spaniolii nu remediază toate problemele în cel mult zece zile.

Mai mult, Răzvan Cuc ar vrea să aplice o factură de penalități de 73 milioane de lei.

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere cere constructorului și o garanție extinsă, de la patru la zece ani.

Fără lotul 3 nu poate fi deschis traficul nici pe lotul 4 din autostrada Lugoj Deva. Pe segmentul de aproximativ 20 de kilometri, dintre Ilia și Şoimuş, recepția a fost făcută în prima zi a săptămânii, dar drumul rămâne închis. Șoferii se înghesuie în cozi pe drumurile naționale.

Pe lotul trei au mai fost probleme și în 2017, anul în care această porțiune de drum trebuia de fapt finalizată: terasamentul s-a surpat pe atunci o lungime de 70 de metri.

Cele două loturi din autostrada Lugoj Deva înseamnă 43 de kilometri din cei aproape 100 despre care autoritățile spuneau că vor fi gata în 2019.

Ministrul Transporturilor şi-a exprimat speranţa că şoferii vor putea circula pe cele două loturi până la finalul acestei luni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite