Loteria claselor pregătitoare. Au început înscrierile

4 martie 2020, 20:20

Indiferent că sunt sau nu pe placul părinţilor, noile reguli sunt foarte clare. Adio clase bine cotate şi clase slab cotate şi, de asemenea, adio repartizări nejustificate ale cadrelor didactice la anumite clase!

În Capitală lucrurile sunt foarte clare.

În fiecare şcoală toţi elevii înscrişi la clasa pregătitoare vor fi ordonaţi alfabetic pe două liste. Pe o listă vor fi puse fetele, iar pe cea de-a doua listă vor fi aşezaţi băieţii.

Distribuirea în clasele pregătitoare se va face în felul următor: prima fată cu primul băiat merg în clasa pregătitoare A. Cea de-a doua fată cu cel de-al doilea băiat merg în clasa pregătitoare B. Şi tot aşa, până când întrega listă cu elevi se epuizează.

Învăţătorii vor fi repartizaţi la clase în urma tragerii la sorţi.

În Bucureşti, anul acesta, o altă noutate are legătură cu elevii cu cerinţe educaţionale speciale. În fiecare clasă nu poate fi înscris mai mult de un copil.

În ţară, inspectoratele şcolare judeţene au liber să decidă cum se va face repartizarea elevilor înscrişi la clasa pregătitoare.

Înscrierea în clasa pregătitoare este obligatorie pentru toţi copiii care împlinesc vârsta de şase ani până la data de 31 august 2020.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite