Psihologul Lorena Diaconescu: Este o necesitate să-i învățăm pe copii despre igienă, despre tot ce înseamnă sexualitatea, dar adecvat fiecărui copil

5 iunie 2020, 10:47

Până și sintagma de educație sexuală, introdusă de puțin timp în unitățile de învăţământ, a fost înlocuită acum cu cea de educaţie sanitară. Iar elevii vor putea participa la aceste cursuri numai cu acordul părinţilor. Așa au decis parlamentarii, care au modificat legea intrată în vigoare în aprilie.

Psihologul Lorena Diaconescu este de părere că lipsa informației este cea care îi determină pe părinți să se opună educației sexuale.

O persoană informată nu are cum să se opună, în primul rând este vorba despre prevenție, în al doilea rând este vorba despre sănătatea noastră fizică și mentală. pentru că are legătură directă cu ceea ce înseamnă educația sanitară și care evident o include și pe cea sexuală. Este necesar să se întâmple încă devreme, nu pentru a le explica copiilor ceva legat de aparatul reproducător și anumite lucruri care țin cumva de viața adultă, dar este vorba despre igienă și despre identificarea unor comportamente. Copiii trebuie să identifice cumva anumite gesturi ale adulților care i-ar putea pune în pericol, a subliniat Lorena Diaconescu.

Psihologul spune că în ceea ce privește educația,  normele absolut firești, nu consideră absolut necesar acest acord.

Este o necesitate să-i învățăm pe copii despre igienă, cel puțin la vârste mici. Este o necesitate să-i învățăm despre tot ce înseamnă sexualitatea, dar adecvat fiecărui copil. La fiecare etapă îi explicăm lucrurile în mod diferit dar și lucruri diferite, a explicat la TVR, psihologul Lorena Diaconescu.

Asztalos Csaba, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, consideră că soluția ar fi să se discute cu specialiștii într-un grup de lucru, să se stabilească o curriculă pentru fiecare vârstă și să se încerce eliminarea manipulărilor din această dezbatere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Federaţia Solidaritatea Sanitară continuă protestele și a pichetat joi spitalele

Grevă generală în Italia, în Transporturi, Sănătate și Educație