Londra vrea un aer curat. De astăzi intră în vigoare măsuri drastice împotriva poluării

8 aprilie 2019, 12:58

Obiectivul municipalităţii este crearea unei zone cu emisii ultrascăzute de noxe. Şoferii care intră cu maşinile în acest sector vor putea fi verificaţi, aleatoriu, dacă vehiculele respectă standardele de poluare. Zeci de mii de maşini, furgonete, camioane şi autocare vor fi afectate, în special cele cu motoare diesel. De azi se plătesc taxe suplimentare, pentru poluare şi aglomeraţie.

“Londra are un nivel ilegal de poluare în acest moment şi două milioane de oameni trăiesc şi acţionează într-un aer toxic. Zona de emisii ultrascăzute plus alte măsuri decise de primar, cum ar fi utilizarea unor autobuze şi taxiuri curate, vor duce la reducerea cu 45% a emisiilor în centrul Londrei şi, până în 2025 de exemplu, nu va mai fi nicio şcoală în zonele cu poluare ilegală din cele 450 care există în acest moment”, a precizat Shirley Rodrigues, viceprimar pentru mediu si energie.

Părerile localnicilor sunt împărţite.

“Mă simt frustrat şi mânios pentru că îmi vor ucide afacerea. Am cumpărat această maşină pentru a-mi hrăni familia şi primarul îmi spune că nu mai pot s-o folosesc. Este sfârşitul activităţii mele”, se plânge Muhammed Ali, şofer Uber.

“Londra are nevoie de aer curat deoarece este evident că oamenii suferă, în special copiii. Cred că suntem un exemplu pentru Europa. Excelent, îmi place”, este de părere un motociclist.

Anticipând măsurile primăriei, mulţi şoferi şi-au schimbat maşinile clasice cu unele mai prietenoase pentru mediul înconjurător. Şi alte oraşe europene, cum ar fi Parisul, vor să interzică maşinile diesel, dar planul Londrei este cel mai drastic în acest moment.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă