Londra lansează noi acuzații. Rusia ar fi stocat, în ultimii ani, agentul neurotoxic Noviciok

18 martie 2018, 21:35

Tensiune maximă după expulzările de diplomați de o parte și de alta. Londra merge mai departe cu dezvăluirile legate de Rusia și agentul neurotoxic Noviciok.

Experți din cadrul Organizației pentru interzicerea armelor chimice vin în Marea Britanie să facă teste asupra substanței utilizate la otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal în Salisbury. Rezultatele testelor vor fi cunoscute în 2 săptămâni, a declarat Boris Johnson la BBC.

BORIS JOHNSON, ministrul britanic de externe: „Avem informaţii că în cursul ultimilor 10 ani Rusia s-a angajat, statul rus s-a angajat în investigarea furnizării acestui agent, Noviciok, cu scopul foarte probabil de a comite asasinate şi a acumulat şi stocat agentul Noviciok”.

A produs vreodată Rusia acest agent neurotoxic?

VLADIMIR CHIZHOV, ambasadorul Rusiei la UE: „Nu, niciodată. De fapt Rusia a pus capăt fabricării de arme chimice în 1992”.

În timp ce premierul britanic consideră Rusia vinovată în acest caz, Moscova a negat de la început că ar fi în spatele acestui atac cu agent neurotoxic. Ministrul Boris Johnson a anunțat că Regatul Unit ar putea adopta sancțiuni suplimentare după o nouă reuniune a Consiliului de securitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite