Londra este cel mai sigur oraş din lume pentru femei. Cairo, cel mai periculos, arată un sondaj

16 octombrie 2017, 15:48

Capitala Marii Britanii este apreciată de femei pentru oportunităţile pe care le oferă, pentru faptul că acolo asigurările medicale sunt gratuite şi pentru că, în general, se simt în siguranţă pe stradă, afirmă studiul Thomson Reuters, făcut pe aproape 400 de femei, telefonic şi online.

Parisul este pe locul al treilea în preferinţele femeilor pentru un oraş lipsit de pericole. Dar, şi acolo, ele s-au plâns că sunt de multe ori acostate pe stradă de bărbaţi şi hărţuite verbal.

La polul opus, capitala egipteană Cairo este periculoasă: femeile de acolo s-au plâns că hărţuirile sunt la ordinea zilei, iar locurile de muncă – insuficiente. Și situaţia s-a înrăutăţit după căderea fostului preşedinte Mubarak, în 2011.

Pe locul al doilea în sondaj, la cele mai periculoase oraşe pentru femei, este metropola pakistaneză Karachi, la egalitate cu cea congoleză, Kinshasa. Pe locul al zecelea în clasament este oraşul Istanbul, periculos mai ales din cauza sexismului şi practicilor culturale.

Metodologia studiului s-a axat pe patru direcţii: violenţă sexuală sau domestică, acces la servicii de sănătate, oportunităţi de carieră, practici culturale.

Studiul Thomson Reuters a luat în calcul 19 dintre cele 31 de mari metropole listate de Naţiunile Unite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite