Londra adoptă noi măsuri împotriva pandemiei de coronavirus. Un milion și jumătate de oameni potențial vulnerabili vor fi contactați de autorități pentru a li se cere să stea acasă

Guvernul britanic a anunțat că un milion și jumătate de oameni potențial vulnerabili la noul coronavirus vor fi contactați pentru a li se cere să stea în casă pentru cel puțin două săptămâni. Pentru majoritatea oamenilor, noul coronavirus produce doar simptome ușoare: febră sau tuse. Pentru alții, vârstnici sau persoane cu probleme medicale, există riscul producerii unor afecțiuni mai severe, inclusiv pneumonie. În ultimele 24 de ore au murit 47 de britanici, iar numărul total al deceselor din cauza coronavirusului a ajuns la 281.

23 Martie 2020, 07:59 (actualizat 23 Martie 2020, 08:00) Știrile TVR |

Pe listă sunt cei cu probleme respiratorii severe, cei care suferă de anumite tipuri de cancer sau care au fost supuși unor transplanturi de organe.

Premierul a subliniat că trebuie protejați cei aflați în situații serioase.

Boris Johnson, prim-ministrul Marii Britanii: "Vreau să vă spun ceva în plus despre interacţiunile noastre afară. Desigur, vreau, şi o spun, ca oamenii să poată să meargă în parcuri şi în spaţii deschise şi să se bucure. Este vital pentru sănătate, bunăstare mentală şi fizică. Dar vă rog să urmaţi avertizările, nu cred că aerul proaspăt în sine oferă automat imunitate. Trebuie să staţi la doi metri distanţă. Trebuie să urmaţi avertismentul de distanţă socială. Chiar dacă credeţi că, personal, sunteţi invulnerabili, sunt o sumedenie de oameni pe care îi puteţi infecta şi ale căror vieţi pot fi puse în pericol".

Autoritățile de la Londra au ordonat închiderea barurilor și a pub-urilor, a sălilor de gimnastică, iar restaurantele au dreptul să vândă doar mâncare la pachet.

Li s-a recomandat tuturor celor care intenționează să se întâlnească cu prietenii să se gândească de două ori înainte. Parcurile și grădinile au fost închise.

Potrivit legislației anunțate săptămâna trecută, poliția va avea puteri sporite și va putea interpela persoanele aflate pe stradă fără un motiv bun.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI