Londra adoptă noi măsuri împotriva pandemiei de coronavirus. Un milion și jumătate de oameni potențial vulnerabili vor fi contactați de autorități pentru a li se cere să stea acasă

23 martie 2020, 07:59

Pe listă sunt cei cu probleme respiratorii severe, cei care suferă de anumite tipuri de cancer sau care au fost supuși unor transplanturi de organe.

Premierul a subliniat că trebuie protejați cei aflați în situații serioase.

Boris Johnson, prim-ministrul Marii Britanii: „Vreau să vă spun ceva în plus despre interacţiunile noastre afară. Desigur, vreau, şi o spun, ca oamenii să poată să meargă în parcuri şi în spaţii deschise şi să se bucure. Este vital pentru sănătate, bunăstare mentală şi fizică. Dar vă rog să urmaţi avertizările, nu cred că aerul proaspăt în sine oferă automat imunitate. Trebuie să staţi la doi metri distanţă. Trebuie să urmaţi avertismentul de distanţă socială. Chiar dacă credeţi că, personal, sunteţi invulnerabili, sunt o sumedenie de oameni pe care îi puteţi infecta şi ale căror vieţi pot fi puse în pericol„.

Autoritățile de la Londra au ordonat închiderea barurilor și a pub-urilor, a sălilor de gimnastică, iar restaurantele au dreptul să vândă doar mâncare la pachet.

Li s-a recomandat tuturor celor care intenționează să se întâlnească cu prietenii să se gândească de două ori înainte. Parcurile și grădinile au fost închise.

Potrivit legislației anunțate săptămâna trecută, poliția va avea puteri sporite și va putea interpela persoanele aflate pe stradă fără un motiv bun.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite