Londra: Au început protestele față de schimbările climatice, programate să dureze două săptămâni. 135 de persoane au fost reținute

7 octombrie 2019, 17:37

Mulțimile de protestatari au ocupat unele dintre cele mai mari străzi, poduri și piețe ale cartierului Westminster, care găzduiește instituțiile guvernamentale britanice. Protestatarii, care au blocat traficul în zonă, au cerut  luarea de măsuri legislative în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon.

Protestele care au loc la Londra, la care participă, potrivit organizatorilor, aproximativ de 10.000 de cetățeni, fac parte dintr-un demers internațional sub coordonarea mișcării socio-politice Extinction Rebellion, pe care activiștii săi îl numesc „rebeliune internațională”.

Mișcarea de protest începută luni este programată să dureze două săptămâni.

Manifestații similare celei de la Londra sunt organizate și în Berlin, Viena, Amsterdam, Madrid și alte capitale ale lumii.

(w500) Proteste f

Poliția londoneză a adoptat o atitudine mai proactivă în raport cu protestatarii, față de situațiile similare anterioare, anunțând mobilizarea câtorva mii de ofițeri de poliție pentru asigurarea ordinii publice.

Sâmbătă, ofițerii de poliție au descins într-o clădire din sudul orașului în care protestatarii depozitau materiale și echipamente ce urmau a fi utilizate pe parcursul celor două săptămâni de proteste. În cadrul operațiunii, 10 persoane au fost arestate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite