Locurile în ATI din Sibiu, epuizate. Medicii au trimis pacienți cu COVID-19 în Argeș

Sibiu: Locurile în ATI epuizate
Sibiu: Locurile în ATI epuizate
21 octombrie 2020, 14:58

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat, miercuri, că este îngrijorată de creșterea numărului de pacienți în stare gravă cu COVID-19, mai ales că deja au fost transferați bolnavi la alte spitale din țară, în condițiile în care numărul de paturi în ATI, la Sibiu, s-au epuizat.

„Situația este îngrijorătoare, dar nu numai la Sibiu, ci și în întreaga Românie, și în lume. La ATi, din păcate, sunt toate locurile ocupate. Până în urmă cu trei săptămâni am fost noi în măsură să ajutăm alte județe să aducă pacienți la ATI. Din păcate, săptămâna trecută, am fost nevoiți noi să transferăm cinci pacienți la în județul Argeș”, a spus Cîmpean.

Daniela Cîmpean a spus că a primit sprijinul Ministerului Sănătății, care a trimis la Sibiu șase ventilatoare pentru dotarea paturilor de ATI, destinate în special pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Acestea vor ajunge la Sibiu, joi, iar peste două săptămâni vor fi funcționale.

„În maximum două săptămâni aceste sisteme de ventilație vor fi complete, personalul va fi instruit și vom mări capacitatea cu încă șase paturi. Ne îngrijorează pe toți situația, de aceea apelul meu către sibieni a fost încă o dată să ne protejăm și să nu ajungem în sistemul sanitar pentru a-l colmata”, a mai spus Cîmpean.

Cele șase ventilatoare merg tot în ATI-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență, unde există 12 paturi destinate pacienților infectați cu SARS-CoV-2 în stare gravă.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite