Locuri limitate în creșe și grădinițe. Familiile pot primi bani de la stat pentru a plăti o bonă. La Iași nu a fost depusă nicio solicitare

Creşele au locuri limitate, iar bonele nu se găsesc, deşi statul oferă sprijin financiar pentru a le angaja. Așa că părinţîi sunt din nou în faţa unei dileme: în grija cui să îi lase pe cei mici.

02 Iulie 2020, 08:54 (actualizat 02 Iulie 2020, 08:59) Știrile TVR |
Raluca Aftene transmite pentru Telejurnal 07.00
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sute de părinţi din Timişoara au stat ore în şir, la coadă că să prindă un loc în creşe pentru copiii lor. Nu s-au putut face înscrieri online şi nici programări, aşa că locurile s-au distribuit în ordinea depunerii dosarelor. În multe zone din ţară s-au redeschis grădiniţele de vară - cu mai puţini copii la grupă şi măsuri stricte de distanţare şi igienă.

În Iași s-au redeschis creșele, dar în limita a 387 de locuri. Înainte existau aproape 1000 de locuri, pentru care oricum se dădea o adevărată luptă.

Au sărit în ajutor și bunicii, dar, există părinți pentru care singura sau cea mai bună opțiune rămâne angajarea unei bone.

Doar că oferta nu este prea mare în Iași. În general serviciile de îngrijire a copiilor sunt oferite de persoanele în vârstă, care, pentru a se proteja, s-au retras temporar din activitate.

De altfel, o condiție pe care toate familiile o cer potențialei bone în perioada această este efectuarea unui test COVID.

În Iași oferta de onorariu este între 1500 și 2000 de lei net.

De pe 31 mai, familiile pot primi, teoretic, și bani de la stat pentru a plăti o bonă. Legea a intrat în vigoare la sfârșitul lunii mai iar ajutorul financiar este cuprins între 250 de lei și 710 în funcție de venitul pe membru de familie care nu poate depăși 3500 de lei net.

Există și alte condiții : să nu ai copilul înscris sau retras de la o grădiniță, creșă, să nu aibă mai mult de șase ani. Rezultatul: La Iași lumea întreabă, dar nu a fost depusă nici măcar o solicitare până acum.

 

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 27°C
IASI 28°C 20°C
CLUJ 25°C 17°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 26°C 22°C
BRASOV 26°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI