Locuitorii unui oraş din Noua Zeelandă, afectaţi de competiţiile sonore nocturne între automobilişti, cu predilecţie pe muzica lui Celine Dion

Sisteme audio puternice montate pe mașini
Sisteme audio puternice montate pe mașini
26 octombrie 2023, 14:23

„Ne dor urechile”, iar oamenii „nu pot dormi”, a declarat joi pentru AFP Anita Baker, primarul din Porirua, un oraş de 60.000 de locuitori.

„Bătăliile” sonore au devenit un trend în Noua Zeelandă în ultimii ani. Scopul fiecărui participant este de a acoperi muzica celorlalţi cu propriul sunet, caree se revarsă din sisteme audio hiper-puternice. „O adoră pe Celine Dion”, a precizat Baker.

Locuitorii din Porirua nu mai suportă să asculte la volum maxim hituri precum „My Heart Will Go On” sau „It’s All Coming Back To Me Now”, mai ales că aceste „bătălii” durează uneori până la ora două dimineaţa, potrivit edilului.

În timpul săptămânii sau în weekend, „concurenţii” parchează la întâmplare, cu motoarele pornite, dau muzica la volum maxim şi îşi schimbă frecvent locaţia pentru a evita poliţia.

„Acest lucru se întâmplă în centrul oraşului nostru, care este situat într-o vale, şi astfel zgomotul se răspândeşte în toate suburbiile”, a adăugat Baker.

Potrivit primarului, aceste competiţii au început în noiembrie 2022, când pasionaţii de rugby din zonă au sărbătorit reuşita jucătorilor din Samoa la Cupa Mondială de rugby în 13, în cadrul căreia această naţiune din Pacific a ajuns în finală.

Baker a primit numeroase plângeri din partea locuitorilor.

În prezent circulă o petiţie online pentru a pune capăt acestui obicei deranjant.

Anita Baker susţine că este hotărâtă să găsească o soluţie împreună cu poliţia. „Nu vrem ca oamenii să părăsească oraşul nostru din cauza zgomotului”, a spus ea.

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite