Locuitorii unui cartier din București, obligați să plătească paza pusă de primărie

Ceartă pe doi lei între Primăria Sectorului 6 şi câteva mii de locuitori ai unui cartier de blocuri ANL din Sectorul 6. Locatarii s-au văzut obligaţi să plătească serviciile de pază în cartier, deşi contractul a fost încheiat de primăria de sector cu firma. S-a ajuns în această situaţie după ce Curtea de Conturi a descoperit că acest contract a fost nelegal şi obligă primăria să recupereze banii.

18 Noiembrie 2017, 18:18 (actualizat 18 Noiembrie 2017, 19:55) |
Locuitorii unui cartier bucureștean, obligați să plătească paza pusă de primărie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Contractul cu firma de pază a fost încheiat de primaria sectorului 6 în anul 2014, în baza unei hotărâri de consiliu local. valoarea: aproxmativ 170 de mii de lei. au beneficiat de contract proprietarii și chiriașii cartierului de locuințe ANL, Constantin Brâncuși.

Recent, un control al curții de conturi a constatat că plata făcută de Primăria Sectorului 6 către firma de pază a fost nelegală. inspectorii au recomandat ca sumele să fie recuperate de la beneficiarii direcți ai acestor servicii. Iar primaria s-a conformat.

"Pentru a nu împovăra proprietarii cu plata imediată a acestor cote parte și pentru a respecta decizia Curții de Conturi, Consiliul Local al Sectorului 6 a decis, prin aprobarea unei hotărâri recuperarea acestor cheltuieli, eșalonat, pe o perioadă de 10 ani. De exemplu, pentru recuperarea sumelor investite în serviciile de pază, fiecare proprietar va achita lunar o sumă de până la 2,40 lei per apartament" - Comunicatul Primăriei Sectorului 6.

Locuitorii însă nici măcar nu vor să audă, chiar dacă primăria încercă să îi îmbuneze cu plata eșalonată a serviciilor de pază.

Locuitorii se gândesc acum să dea în judecată primaria.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 20°C
IASI 18°C 18°C
CLUJ 17°C 16°C
CONSTANTA 19°C 18°C
CRAIOVA 17°C 19°C
BRASOV 17°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI