Locuitorii unui cartier din București, obligați să plătească paza pusă de primărie

18 noiembrie 2017, 18:18

Contractul cu firma de pază a fost încheiat de primaria sectorului 6 în anul 2014, în baza unei hotărâri de consiliu local. valoarea: aproxmativ 170 de mii de lei. au beneficiat de contract proprietarii și chiriașii cartierului de locuințe ANL, Constantin Brâncuși.

Recent, un control al curții de conturi a constatat că plata făcută de Primăria Sectorului 6 către firma de pază a fost nelegală. inspectorii au recomandat ca sumele să fie recuperate de la beneficiarii direcți ai acestor servicii. Iar primaria s-a conformat.

Pentru a nu împovăra proprietarii cu plata imediată a acestor cote parte și pentru a respecta decizia Curții de Conturi, Consiliul Local al Sectorului 6 a decis, prin aprobarea unei hotărâri recuperarea acestor cheltuieli, eșalonat, pe o perioadă de 10 ani. De exemplu, pentru recuperarea sumelor investite în serviciile de pază, fiecare proprietar va achita lunar o sumă de până la 2,40 lei per apartament” – Comunicatul Primăriei Sectorului 6.

Locuitorii însă nici măcar nu vor să audă, chiar dacă primăria încercă să îi îmbuneze cu plata eșalonată a serviciilor de pază.

Locuitorii se gândesc acum să dea în judecată primaria.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite