Locuitorii unei comune din Giurgiu, revoltați că o balastieră i-a lasat fără apă

9 august 2022, 17:09

Satul Moșteni din județul Giurgiu nu este racordat la o rețea centralizată de apă. Are numai puțuri cu hidrofor sau fântâni care în prezent sunt secate.

Oamenii spun că de vină pentru secarea fântânilor din localitate este proprietarul unui balastiere care se află la câteva sute de metri de sat. Aceasta se întinde pe o suprafață de câteva zeci de hectare și are o adâncime de câteva zeci de metri.

Contactat telefonic de jurnaliștii TVR Info, proprietarul balastierei, un cetățean grec, a acceptat în prima fază să explice situația.

Ulterior, omul de afaceri a refuzat să fie filmat. Ne-a transmis doar că localnicii care se plâng că au rămas fără apă nu ar tebui să o facă având în vedere că el le-a făcut nu mai puțin de 150 de puțuri.

Localnicii spun că, până acum, s-au adresat de zeci de ori primăriei, dar și altor autorități, însă nimeni nu le-a ascultat doleanțele.

Jurnaliștii TVR Info au încercat să vorbească cu primarul localității, însă acesta, după ce a fost anunțat de prezența lor, nu a mai ieșit din birou.

Ceva mai prompți au fost reprezentanții Administrației Naționale Apele Române care ne-au transmis că vor merge în control.

În cazul în care cei care administrează balastiera sunt depistați că au încălcat legea, pe lângă amenzile cuprinse între 70.000 – 80.000 de lei pentru persoane juridice, se vor putea alege și cu oprirea activității.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite