Locuitorii din Viena primesc vouchere pe care le pot folosi în orice restaurant, bar sau cafenea din capitala austriacă

15 mai 2020, 15:51

Fiecare familie din Viena va găsi voucherele în cutia poștală. 50 de euro care pot fi cheltuiți din iunie până în septembrie, în orice restaurant, bar sau cafenea din capitala austriacă. Cu ei se pot plăti băuturi nealcoolice și mâncare. E un impuls dat patronilor de localuri, care deja resimt acut lipsa turiștilor.

Primăria alocă în total, pentru această măsură, 40 de milioane de euro. Mulți spun că e un gest electoral; primarul social-democrat al Vienei candidează la propria succesiune, în alegerile locale din octombrie.

În Viena sunt 6.000 de restaurante și baruri, plus 3.000 de cafenele – cu 60.000 de angajați, în total. Au fost închise, toate, acum două luni. E un sector grav lovit de măsurile de izolare; patronii se așteaptă la pierderi de până la 50 la sută din cifra de afaceri – pentru că nu speră că, după redeschidere, lumea va da buluc.

În primul rând, teama de contaminare nu dispare peste noapte și apoi, numărul record de șomeri înregistrat odată cu pandemia îi vă tine pe mulți vienezi departe de distracții, o vreme.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite