Locuitorii din Olt sunt chemați la referendum, pe 7 octombrie, pentru schimbarea numelui judeţului

17 septembrie 2018, 15:08

‘Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?’. Este întrebarea la care cetăţenii judeţului Olt sunt așteptați la referendum, pe 7 octombrie, să răspundă cu ‘Da’ sau ‘Nu’.

Completarea denumirii actualului judeţ Olt cu sintagma Romanaţi reprezintă o reparaţie morală şi istorică pentru locuitorii vechiului judeţ Romanaţi, care prin contribuţia spirituală, culturală şi artistică adusă au îmbogăţit patrimoniul cultural al judeţului nostru‘, se arată în hotărârea Consiliului Județean adoptată luni.

Cetățenii județului nu vor fi nevoiți să schimbe documentele în situaţia validării referendumului decât la expirarea acestora și nu vor fi schimbate nici plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor, a precizat președintele Consiliului Judeţean, Marius Oprescu.

Dacă referendumul va fi validat şi majoritatea voturilor vor fi pentru denumirea de Olt-Romanaţi, va fi necesară validarea consultării şi a rezultatelor printr-o lege adoptată de Parlament.

Pentru organizarea referendumului pentru schimbarea denumirii judeţului, Consiliul Județean Olt a alocat 900.000 de lei.

Consultarea publică va fi organizată în același timp cu referendumul pentru familie, în aceleași secții de votare, dar cu buletine de vot şi ștampile separate.

Romanaţi a fost unitate administrativă separată până în 1950, când s-a unit cu județul Olt și și-a pierdut numele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite