Locuitorii din mai multe cartiere ale Madridului nu mai au liniște din cauza teraselor extinse pe trotuare și în locurile de parcare. Proteste săptămânale

Sute de oameni din mai multe cartiere ale Madridului au ieșit în stradă pentru că nu mai suportă zgomotul teraselor deschise până la 3 dimineața. Pentru a recupera pierderile suferite în pandemie, autoritățile locale au lăsat restaurantele și barurile să-și amenajeze terase pe trotuare și pe locurile de parcare, însă localnicii se plâng că nu mai au liniște.

24 Iunie 2021, 20:53 (actualizat 24 Iunie 2021, 21:09) Știrile TVR |

Madrilenii s-au trezit peste noapte cu sute de terase amenajate sub balcoanele și ferestrele apartamentelor.

Asociațiile de locatari au făcut nenumărate plângeri la primărie, deocamdată fără rezultat.

Localnică din cartierul Chamberi: "Noaptea este foarte dificil. Eu am avut dintotdeauna probleme cu insomniile, dar în ultima vreme este scandalos".

Multe dintre terase au fost amenajate direct în stradă, pe locurile de parcare, pentru a lăsa loc pietonilor pe trotuar.

"Pentru mine, cea mai mare problemă este parcarea, pentru că locuiesc în zonă, parchez aici și în jurul blocurilor au dispãrut în jur de 150 de locuri de parcare", spune un alt localnic.

Autoritățile locale din Madrid au vrut să ajute astfel patronii localurilor, mai ales că pe terasă pot fi ocupate toate locurile, fără restricții.

Proprietara unui bar: "Pentru cei care nu am avut terasã pânã acum, mãcar pânã recuperãm pierderile din pandemie, cred că este corect".

Vecinii însă protestează săptămânal față de invazia teraselor.

Borja Carabante, consilier Mediu și mobilitate Primăria Madrid: "Ar trebui sã stabilim un procentaj maxim de ocupare per stradã, cartier sau bulevard, serviciul tehnic studiazã această opțiune, iar rezultatul se va reflecta în noua ordonanțã a teraselor".

Oana Dobrescu, corespondent TVR: "Pierderile suferite de patronii de baruri, restaurante și localuri de noapte din Madrid sunt de 2 miliarde de euro, iar la nivel național pierderile se ridică la 15 miliarde de euro și 400 de mii de locuri de muncă".

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 3°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV -1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI