Locuitorii din Găgăuzia vor independență și integrarea în Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, dar ajutorul real vine de la UE

24 iunie 2017, 17:41

Satul Carbalia este situat la doar 50 de km de oraşul Comrat, aşa-numita capitală a Găgăuziei. Chiar şi aşa, drumurile sunt ca după război, iar casele nu sunt conectate la apeduct.

Oamenii din cel mai mic sat din regiunea găgăuză Carbalia îşi văd viitorul construit cu ajutorul Europei. În timp, ce autorităţile din Găgăuzia merg la Moscova pentru susţinere, Uniunea Europeană oferă asistenţă reală localităţii. În sat a fost construit un centru multifuncţional, care oferă servicii de calitate localnicilor.

Proiectele implementate în sudul Republicii Moldova sunt finanţate de Programul Naţiunilor Unite şi care se cifrează la câteva milioane de euro. Scopul: acces cetățenilor din regiunea rurală la servicii mai calitative şi la un preţ mai scăzut.

Satul Carbalia are aproape 500 de oameni. Grădiniţa din localitate este frecventată de 17 copii, iar elevii din sat sunt nevoiţi să meargă în localităţile din vecinătate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Maia Sandu: Vladimir Putin mizează pe grupările criminale pentru destabilizare