MOLDOVA AZI

Locuitorii din Găgăuzia vor independență și integrarea în Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, dar ajutorul real vine de la UE

În provincia Găgăuzia din sudul Moldovei, peste 98 la sută din populație vrea independență și integrarea în Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Cel puțin, asta arată rezultatul referndumului de acum 3 ani. În realitate, în regiune, ajutorul vine de la Uniunea Europeană.

24 Iunie 2017, 17:41 (actualizat 24 Iunie 2017, 17:42) |
Moldova Azi. Situația din Găgăuzia
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Satul Carbalia este situat la doar 50 de km de oraşul Comrat, aşa-numita capitală a Găgăuziei. Chiar şi aşa, drumurile sunt ca după război, iar casele nu sunt conectate la apeduct.

Oamenii din cel mai mic sat din regiunea găgăuză Carbalia îşi văd viitorul construit cu ajutorul Europei. În timp, ce autorităţile din Găgăuzia merg la Moscova pentru susţinere, Uniunea Europeană oferă asistenţă reală localităţii. În sat a fost construit un centru multifuncţional, care oferă servicii de calitate localnicilor.

Proiectele implementate în sudul Republicii Moldova sunt finanţate de Programul Naţiunilor Unite şi care se cifrează la câteva milioane de euro. Scopul: acces cetățenilor din regiunea rurală la servicii mai calitative şi la un preţ mai scăzut.

Satul Carbalia are aproape 500 de oameni. Grădiniţa din localitate este frecventată de 17 copii, iar elevii din sat sunt nevoiţi să meargă în localităţile din vecinătate.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 15°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 5°C 8°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI