Locuitori din Mariupol, antrenaţi de Detaşamentul pentru Operaţiuni Speciale Azov

15 februarie 2022, 12:45

Mariupol a fost sub ameninţare şi în 2014 când a început criza din Donbas. Forţele ruse au fost acuzate că încearcă să ocupe oraşul pentru a face o legătură terestră între regiunea Donetsk şi Crimeea. Acum, unii civili au început să se antreneze pentru a face faţă unei eventuale invazii.

Valentina Konstantinovska, locuitor din Mariupol: Sunt o persoană paşnică şi pot să iert multe lucruri. Pot să înţeleg orice dar când ceva este luat împotriva voinţei mele, când vine un invadator, voi rezista şi voi fi foarte furioasă.

Antrenarea civililor din Mariupol a fost organizată de Detaşamentul pentru Operaţiuni Speciale Azov, o unitate cu o istorie controversată din cauza legăturilor strânse cu o grupare de extremă stânga. Acum încearcă să se depolitizeze şi s-a integrat în structurile oficiale ale Ministerului de Interne, devenind regiment al Gărzii Naţionale.

Istoria Detaşamentului Azov a început în 2014 când a fost creat de conducerea grupului de extrema-dreapta „Patrioţii Ucrainei”. Simbolul unităţi este foarte asemănător cu cel al grupului nazist Wolfsangel. Liderii detaşamentului Azov spun că sunt literele N şi I încrucişate şi că reprezintă sintagma „ideea naţională”. Alte unităţi ale armatei ucrainiene antrenează civili pentru lupta în diferite zone din ţară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev: Ucraina aparţine Rusiei

Atac aerian masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei