Locuinţe inundate, persoane evacuate şi trafic feroviar afectat pe Valea Prahovei. Inundații la Bran și în Durău

Furtună vijelie ploi torențiale
Furtună vijelie ploi torențiale
20 iulie 2021, 11:23

Peste 50 de locuinţe au fost inundate, zece persoane au fost evacuate, iar terasamentul căii ferate a fost afectat între Sinaia şi Buşteni în urma unei ruperi de nori care s-a produs, în noaptea de luni spre marţi, pe Valea Prahovei.

Conform datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, carosabilul a fost acoperit de aluviuni la Buşteni, dar şi la Azuga.

„Preventiv, în colaborare cu Salvamont şi SVSU, au fost evacuate 10 persoane, care nu au probleme medicale”, menţionează sursa citată.

Tot la Buşteni s-a acţionat pe Strada Telecabinei pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă.

În urma apelor a rămas prăpăd – toată stațiunea e plină de noroi, crengi și gunoaie.

Probleme au fost înregistrate şi la Sinaia, unde patru gospodării sunt inundate, iar un autoturism parcat a fost luat de apă.

„Terasamentul CF linia II este afectat. Nu sunt trenuri blocate sau redirecţionate. Se aşteaptă vagoane cu piatră pentru a reabilita zona”, arată ISU.

Potrivit CFR, circulaţia feroviară s-a desfăşurat pe un singur fir între staţiile Sinaia şi Buşteni, în condiţiile în care terasamentul a fost spălat de ape.

La faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, cinci autocamioane, nouă motopompe şi o ambulanţă SMURD.

Și la Bran, apele au rupt un podeţ şi au lăsat fără curent electric şi gaze mai multe cabane de vacanţă şi case.

Și turiștii de la Zărneşti de la poalele muntelui Piatra Craiului au tras o sperietură zdravănă. Au fost avertizați prin sistemul RO Alert că apele Bârsei au ieșit din matcă. Până la urmă nu a mai fost nevoie să fie evacuați.

În Dâmbovița, 60 de persoane cazate în campingul Zănoaga au rămas izolate. O viitură a fost la un pas să măture rulotele şi căsuţele și a umplut cu aluviuni drumul județean din apropiere.

În Neamț, mai mulți turiști aproape că au fost luați pe sus de viitură în timp ce mergeau cu mașinile spre Durău. Au avut noroc că s-au oprit imediat.

Apele au năvălit până în stațiunea Durău și au luat totul în cale, chiar și o mașină parcată lângă o casă. Două căsuţe de vacanță dintr-un camping au fost târâte de aluviuni zeci de metri.

Centrul și nord-estul țării rămân sub avertizare cod portocaliu de ploi abundente până mâine dimineață la ora 3.00.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă