Locuința ne face mai fericiți. Trei sferturi dintre oamenii care sunt mulțumiți de casa lor, sunt fericiți și în viață

7 iunie 2019, 15:09

Irina s-a mutat de puțină vreme în casă nouă pentru care a așteptat aproape un an de zile să fie gata, după toate standardele pe care și le-a dorit. Tânăra are un loc de muncă stresant și știe că acasă nu trebuie să fie doar un cuvânt, ci o stare.

Un studiu recent făcut de Institutul de Cercetare a Fericirii arată că există o legătură strânsă între casa în care trăim și gradul de fericire generală pe care o avem. Peste 70 la sută dintre oamenii care sunt mulțumiți de locuința lor sunt fericiți și în viață.

Indiferent de locul în care trăim, casele noastre ne activează principalele nevoi emoționale -mândria, identitatea, confortul, siguranța și controlul. Lipsa acestor elemente are un efect negativ asupra stării noastre de bine.

Pentru om reprezintă un element de securitate, un element de stabilitate emoțională. În casă omul se ferește de restul conflictelor din societate. La serviciu te poți certa, la serviciu poți fi dat afară , poți ajunge să nu te înțelegi cu colegii. În schimb acasă este zona unde tu poți decide mai mult decât oriunde în altă parte ce se întâmplă.

Specialiștii în imobiliare spun că, în ultimii ani, oamenii aleg să cumpere locuințe în blocuri nou construite.

Cercetătorii au intervievat 13.000 de persoane din toată Europa și au demonstrat ca locuințele sunt responsabile pentru 15 la sută din gradul nostru general de fericire și sunt mai importante decât veniturile pe care le avem sau locul de muncă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite