Locuiesc de peste 10 ani în șantierul din bloc. Acum, primăria vrea să rezilieze contractul cu firma care începuse să repare ce au stricat alții. Se întâmplă în sectorul 2 al Capitalei

Îndură chinul de peste 10 ani. Este povestea unor locatari din București, care așteaptă de un deceniu ca reabilitarea blocului în care locuiesc să fie terminată. Coșmarul însă continuă: locatarii au aflat că primăria vrea să rezilieze contractul și cu actuala firmă de construcții, care începuse să repare ce au stricat alții. Și chiar făcea treabă. Din cauza lucrărilor de mântuială făcute inițial, în multe apartamente sunt infiltrații care au distrus pereții.

24 Octombrie 2021, 19:58 |

Proprietarul unui apartament distrus din cauza infiltrațiilor a fost nevoit să se mute.

Blocul se află pe strada Vatra Luminoasă, din sectorul 2. Chinul locatarilor a început în urmă cu 10 ani, când o primă firmă de construcții a început anveloparea.

Lucrările au fost făcute de mântuială și, în cele din urmă, abandonate.

După mai mulți ani în care nu s-a implicat să rezolve situația, primăria a făcut contract cu o altă firmă, care să repare pereții blocului și să termine lucrarea.

Acum, cei aproape 100 de locatari au blocului au aflat că tot primăria nu ar mai vrea să plătească facturile, motiv pentru care lucrările bat pasul pe loc. Primăria ar fi plătit constructorului doar 10% din facturi.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria sectorului 2 a transmis că intenționează să rezilieze contractul cu firma de construcții, pe motiv că aceasta a amânat finalizarea lucrării.

Locatarii vor ca șantierul să fie încheiat, mai ales că actuala firmă chiar a respectat termenele și a făcut lucrări de calitate. Doar lipsa finanțării îi obligă pe constructori să bată pasul pe loc

Nici vorbă, susține primăria. Fonduri există, iar facturile depuse de firmă vor fi plătite după o verificarea prealabilă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 3°C 6°C
CONSTANTA 7°C 12°C
CRAIOVA 4°C 6°C
BRASOV 4°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI