Locomotiva lui Walt Disney circulă la Arad. Automotorul a fost adus în țară de un român care a locuit 40 de ani în SUA

20 mai 2019, 09:44

În 2017, Francisc Orodi a revenit în România după 40 de ani petrecuți în Statele Unite. Mecanic pasionat, bărbatul a adus cu el un container de 25 de tone cu motoare, trenulețe și locomotive strânse de-a lungul anilor.

Piesa de rezistență a colecției este o mică locomotivă, pe care Walt Disney a condus-o in tinerețe pe când lucra la un parc de distracții.  Minilocomotiva funcționează cu aburi și pentru fiecare drum are nevoie de 2 ore de pregătire.

În toată lumea mai există doar 6-7 exemplare. În curtea sa dintr-un cartier din Arad, proprietarul a instalat și câteva sute de metri de sine vechi de 200 de ani aduse tocmai din minele de cărbuni din Statele Unite.

De trenuleț se bucura acum și copiii din cartier, pentru care proprietarul organizează gratuit curse cu trenulețul. Deși are dimensiuni reduse, locomotiva poate plimba până la 20 de persoane.

În atelierul arădeanului sunt sute de piese de colecție. O altă locomotivă, puțin mai mică, așteaptă și ea să fie pusă pe sine, spre deliciul copiilor, care se simt în DisneyLand.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite