Lockdown de cinci zile în statul australian Victoria, după apariția unui focar într-un hotel. Turneul AO continuă fără spectatori. La miezul nopții, aceștia au fost scoși din tribune în timpul meciului Djokovici – Fritz

Novak Djokovici pe Rod Laver Arena după evacuarea spectatorilor
Novak Djokovici pe Rod Laver Arena după evacuarea spectatorilor
12 februarie 2021, 16:50

”Jocul va continua. O bulă sanitară va fi creată pentru jucători. Jucătorii vor să continue să joace. Se face un an de când se află în astfel de bule”, a afirmat, vineri, directorul turneului, Craig Tiley, citat de AFP.

”Doar jucătorii şi echipele lor, ca şi membrii personalului, care nu îşi pot face munca de acasă, vor fi autorizaţi în bula sanitară”, a adăugat Tiley.

 

După acest anunţ, organizatorii competiţiei de la Melbourne au precizat că turneul va continua fără spectatori începând de sâmbătă şi cel puţin până miercuri.

”Informăm deţinătorii de bilete, jucătorii şi personalul că începând de sâmbătă la miezul nopţii (ora locală, n. red.) nu va mai fi permis accesul spectatorilor la Australian Open pentru următoarele cinci zile”, a precizat directorul turneului, într-un comunicat, menţionând că va fi stabilit un sistem de rambursare a banilor pe bilete.

Programul meciurilor de vineri nu a fost schimbat, acestea fiind ultimele care s-au desfășurat cu spectatori, până acum.

Doar meciul din turul 3 de astăzi, Novak Djokovici – Taylor Fritz, a fost primul la care spectatorii au fost evacuați, la ora 23.30 (ora Australiei), pentru a avea timp să ajungă și acasă până la miezul nopții. Un cor puternic de huiduieli s-a auzit când arbitrul scaunului a anunțat că tot personalul neesențial trebuie să părăsească arena. Era în timpul celui de-al patrulea set, la scorul de 3-2 pentru Djokovici. Scorul final a fost: Novak Djokovici – Taylor Fritz: 7-6, 6-4, 3-6, 4-6, 6-2.

 

Noua măsură, anunţată de guvernatorul Daniel Andrews, a intrat în vigoare la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă (ora 24.00 în Australia), iar cei 6,7 milioane de locuitori din Victoria, al doilea stat australian prin prisma populaţiei, nu mai pot ieși din locuinţele lor decât pentru cumpărături, pentru a face sport sau pentru a merge la locul de muncă – pentru cei incluşi în categoria personalului esenţial.

Măştile de protecţie sunt obligatorii în orice moment şi nu sunt permise vizitele la domiciliu.

După detectarea focarului de infectare cu noua tulpină britanică de coronavirus într-un hotel pus la dispoziţia persoanelor venite din străinătate pentru a petrece perioada de carantină, autorităţile din statul Victoria au confirmat 13 infectări locale.

„Trebuie să ne asumăm faptul, bazându-ne pe sfaturile experţilor, că există cazuri de transmitere pe care nu le cunoaştem şi care se răspândesc cu viteza luminii”, a declarat vineri guvernatorul Daniel Andrews pentru a justifica această măsură prin care se încearcă să se evite apariţia altor focare, aşa cum s-a întâmplat în statul Victoria între iunie şi septembrie.

Australia a confirmat de la începerea pandemiei un număr de 28.879 de cazuri de COVID-19 şi 907 de decese. Din acest bilanţ naţional, 20.460 de infecţii şi 829 de decese au fost raportate în statul Victoria

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite